Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου: Οργανωμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τουριστικής εκπαίδευσης

Με δελτίο τύπου το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρεται στην απαξίωση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΟΤΕΚ Ηρακλείου

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Δυστυχώς μετά και τις δηλώσεις της Υφυπουργού  Τουρισμού κας. Ζαχαράκη που αφορούν την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στου Κοκκίνη Χάνι θεωρούμε  ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο σε εξέλιξη για να περάσει η εκπαίδευση σε χέρια ιδιωτών.

Το αποδεικνύει η υποβάθμιση και απαξίωση της εκπαίδευσης με ελλείψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία της σχολής καθώς και η χρόνια αδιαφορία για την συντήρηση του κτηρίου που αυτή την στιγμή έχει κριθεί ακατάλληλο για την στέγαση των σπουδαστών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και είναι προφανώς και το σοβαρότερο πρόβλημα.

Σαν Σωματείο έχουμε επανειλημμένα αναδείξει και επισημάνει με έγγραφά μας στο Υπουργείο Τουρισμού, στον Περιφερειάρχη αλλά και σε τουριστικούς φορείς, την αναγκαιότητα αναβάθμισης της τουριστικής εκπαίδευσης οπωσδήποτε όμως λύνοντας και το κτηριακό.

Ζητάμε άμεση συστράτευση όλων των φορέων του τουρισμού, Βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου και τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής υπό δημόσιο χαρακτήρα.

Υ.Γ. Την υποβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης αποδεικνύει και το γεγονός ότι 27 Ιανουαρίου και ακόμα δεν έχει γίνει η ανάρτηση των αποτελεσμάτων των επιτυχόντων για τη Σχολή Μετεκπαίδευσης!!!

Εμείς ρωτάμε τους αρμόδιους πότε θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων και πότε η προκήρυξη για τους εκπαιδευτές; Πότε θα αρχίσουν να λειτουργούν τα τμήματα Μετεκπαίδευσης για τους εργαζόμενους;

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                                                           ΣΜΥΡΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Δείτε ακόμα

Περιφέρεια Κρήτης | Σεμινάρια για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους εργαζομένους στον τουρισμό

Γ. Π.

Τα μέτρα της ΕΕ για τη στήριξη του τουριστικού τομέα

Γ. Π.

Apollo Travel Group: Θα φέρει 500.000 επισκέπτες το 2022

Γ. Π.

Google: Πώς θα επιλέγουν διακοπές οι ταξιδιώτες το 2022

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Εργασίας..

Γ. Π.

Ξενοδοχεία: Δεν βρίσκουν καινούργιο προσωπικό – Φεύγει και το παλιό

Γ. Π.
φορτώνει....