Τουρισμός

Σεπτέμβριος όπως λέμε Αύγουστος για την τουριστική κίνηση στο Λασίθι

Σε μια πολύ δυναμική τουριστική σεζόν εξελίσσεται η φετινή για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου που περιλαμβάνει πολύ γνωστές τουριστικές ζώνες όπως τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα, τη Σητεία και το Μακρύ Γυαλό. Ο Σεπτέμβριος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου Μανώλη Βαρκαράκη, για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου «είναι σαν ένας δεύτερος Αύγουστος» με τις πληρότητες σε ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 90 ή και το 95%.

«Από τη μια το κλίμα της Κρήτης που κάνει ιδανικές τις διακοπές και από την άλλη η σταθερή αξία που έχει το νησί, έχουν διαμορφώσει μια πραγματικότητα ιδιαίτερα ικανοποιητική για τον τόπο μας» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρκαράκης ο οποίος διευκρίνισε ότι «ο Σεπτέμβριος ως μήνας έχει την τουριστική κίνηση του Αυγούστου, με καλύτερης ποιότητας επισκέπτες και περισσότερη ησυχία».

Οι εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου για την πορεία της σεζόν, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από τις κρατήσεις, είναι πως και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου η εικόνα του τουρισμού θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η λήξη της υπολογίζεται μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Επαρχίας Σητείας Γιάννης Κακουράκης, ανέφερε ότι στις τουριστικές ζώνες όπως η πόλη της Σητείας, ο Μακρύ Γυαλός και το Παλαίκαστρο η κίνηση εξακολουθεί να είναι δυναμική, με πληρότητες που κυμαίνονται από το 60-80%.

«Για την περιοχή μας φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά, που ξεπέρασε την περσινή και πλησίασε τα νούμερα του 2019» ανέφερε ο κ. Κακουράκης, που πρόσθεσε ότι «μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη αναμένεται να συνεχιστεί αυτή η εικόνα».

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Εικονικοί χαρακτήρες (Avatars) διαφημίζουν ελληνικούς προορισμούς

Γ. Π.

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτακτική ανάγκη ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο για την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού

Γ. Π.

TUI: Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις διακοπών – Μεγάλη η ζήτηση για την Κρήτη

Γ. Π.

Die Welt για ελληνικό τουρισμό: Πολλοί τουρίστες, λίγοι εργαζόμενοι

Γ. Π.

Στο Λασίθι ο Α. Βασιλικός και η Σ. Ζαχαράκη για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού

Γ. Π.

Ελλάδα: Αύξηση στα πακέτα διακοπών για τη σεζόν του 2023

Γ. Π.
φορτώνει....