17.5 C
Άγιος Νικόλαος
27 Οκτωβρίου 2021
Τουρισμός

Ρόδος: Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου η τουριστική σεζόν

Μέχρι τις 14 Νοεμβρίου αναμένεται να διαρκέσει η τουριστική σεζόν στη Ρόδο και δεν αποκλείεται, εάν η ζήτηση ξεπεράσει τα προσδοκώμενα επίπεδα να δοθεί παράταση ακόμη μίας εβδομάδας,με όσα αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες.

Η Ρόδος, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του πολυπόθητου στόχου της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα ανατραπεί η ομαλή πορεία των πραγμάτων λόγω… απρόοπτων εξελίξεων στο μέτωπο της πανδημίας.

Πάντως η δυναμική της σεζόν παραμένει ακόμη στα επίπεδα Αυγούστου. Το περασμένο σαββατοκύριακο, για παράδειγμα αφίχθησαν στη Ρόδο 189 πτήσεις τσάρτερ που μετέφεραν συνολικά 27.000 τουρίστες!

Ο μέσος όρος των καθημερινών αφίξεων ξένων επισκεπτών στη Ρόδο κυμαίνεται στις 10.000 και εκτιμάται ότι ο Σεπτέμβριος θα κλείσει με 300.000 τουρίστες συνολικά (σ.σ. 380.000 περίπου αλλοδαπούς τουρίστες δέχθηκε η Ρόδος τον περασμένο Αύγουστο).

Όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Ρόδου και τον Οκτώβριο αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα οι τουριστικές ροές. Πρόκειται άλλωστε για μήνα φθινοπωρινών σχολικών διακοπών σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και μεγάλο ποσοστό των οικογενειών εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για μία απόδραση σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Από την άλλη, μεγάλος όγκος των τουριστικών κρατήσεων που έγιναν πριν την έναρξη της σεζόν αφορούσε στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, καθώς επικρατούσε ακόμη ανασφάλεια για την πρώιμη τουριστική περίοδο λόγω της επέλασης της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη.

«Διατηρούνται ακόμη σε υψηλό επίπεδο οι τουριστικές ροές. Κυριαρχούν οι αφίξεις από τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Αυστρία και την Ιταλία.
Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας από τους πολύ καλούς μήνες της σεζόν, ενώ και τον Οκτώβριο αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κίνηση», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Υψηλό είναι το ποσοστό των πληροτήτων στα ξενοδοχεία της Ρόδου αυτή την περίοδο, που παραμένουν ανοιχτά στο σύνολό τους. Και αναμένεται μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων να παραμείνει ανοιχτό μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.
«Σίγουρα ο Σεπτέμβριος είναι ένας από τους πολύ καλούς μήνες της σεζόν. Η κίνηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να φθάσουμε στις 300.000 αφίξεις. Αντίστοιχα, είναι υψηλό το ποσοστό πληρότητας στα ξενοδοχεία καθώς κυμαίνεται γύρω στο 80%.
Όλα τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά αυτή την περίοδο και αναμένεται να αρχίσουν να κλείνουν από τα τέλη Οκτωβρίου, που εκτιμούμε ότι θα είναι ένας εξίσου δυνατός μήνας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος και συμπλήρωσε τα εξής: «Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η σεζόν θα κλείσει με 1.300.000 τουρίστες, πάνω από το 50% του 2019!

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Facebook και στο Twitter

Δείτε ακόμα

Παρουσίαση του «Επιμορφωτικού Προγράμματος για τη σύνδεση Πρωτογενούς και Τουριστικού Τομέα» στην Περιφέρεια Κρήτης

Ν. Π.

Ομιλία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο πλαίσιο της ημερίδας: «Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα»

Ν. Π.

ΜΙΤΤ 2021 στη Μόσχα: Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Ρώσων τουριστών

Γ. Π.

«Τουρισμός για Όλους»: Άνοιγμα για αιτήσεις νέων δικαιούχων

N. K.

Άνοιγμα τουρισμού: πως θα γίνει…

Ν. Π.

Jet2: Aυξημένη η ζήτηση για το Καλοκαίρι 2022

N. K.
φορτώνει....