21.6 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2023
Τουρισμός Φορείς

Ρέτσος: Απαραίτητη η επέκταση της τουριστικής περιόδου

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλιώς δεν θα φτάσουμε τους στόχους, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ προσέθεσε ότι στο τέλος Ιουνίου αναμένονται οι μαζικές αφίξεις τουριστών και διευκρίνισε ότι «τα νούμερα ακόμα παραμένουν υψηλά, άρα τις επόμενες βδομάδες το μεγάλο στοίχημα είναι, με την πορεία των εμβολιασμών και την προσεκτική συμπεριφορά όλων μας, να βελτιωθούν τα στοιχεία της πανδημίας και να μπορεί η Ελλάδα να βγει από τις πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες, που είναι αυτή τη στιγμή, όπως και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ώστε τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου να μπορούμε πλέον να δεχτούμε σημαντικό αριθμό τουριστών».

Ο κ. Ρέτσος ανέφερε πως, αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια αναζήτηση για την Ελλάδα, η οποία παραμένει ψηλά στις αναζητήσεις των βασικών μας αγορών, όπως Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, ωστόσο, οι πολίτες αυτών των χωρών δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες τους θα επιτρέψουν, όχι μόνο ένα ταξίδι, αλλά και την επιστροφή τους μετά από ένα ταξίδι (π.χ. καραντίνα ή όχι), γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

«Όσο αυτό εξελίσσεται, τόσο θα βλέπουμε να προκύπτουν πραγματικές κρατήσεις, που έχουν μια ιδιαιτερότητα φέτος», επεσήμανε, «καθώς, πέρα ότι είναι της τελευταίας στιγμής, δεν είναι και εγγυημένες (σ.σ. δηλαδή, να υπάρχει πρακτική παλαιότερων ετών, με προκαταβολές, ακυρωτικά κ.λπ.)».

Ο κ. Ρέτσος ανέφερε, επίσης, ότι ο ΣΕΤΕ έχει θέσει ένα στόχο για τα έσοδα του τουρισμού φέτος, που κυμαίνεται μεταξύ 40-50% των εσόδων του τουρισμού το 2019, ωστόσο, όπως ο ίδιος σημείωσε, αυτή την στιγμή, είμαστε πιο κοντά στο 40% παρά στο 50%: «Έχω μια πεποίθηση ότι όσο βελτιώνονται οι συνθήκες, τόσο θα αυξάνεται και η ζήτηση. Άρα, δεν θέλω να αποκλείσω το 50%. Σήμερα που μιλάμε είμαστε κοντύτερα στο 40%», κατέληξε.

Απαραίτητη η επέκταση της τουριστικής περιόδου

Η επέκταση της τουριστικής περιόδου πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλιώς δεν θα φτάσουμε τους στόχους, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Πέρυσι, ο τουρισμός σταμάτησε γύρω στις 10-15 Σεπτεμβρίου, άρα φέτος η προσδοκία είναι το φθινόπωρο να είναι το ισχυρό τρίμηνο και όχι το παραδοσιακό «Ιούλιος- Αύγουστος», που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Θα πάμε δηλαδή και τον Σεπτέμβριο και ο στόχος είναι να πάμε και μέρος του Οκτωβρίου».

Ο ίδιος επεσήμανε πως το 2020 είχαμε την πρώτη «υβριδική χρονιά» του κοροναιού, που βοήθησε πολύ μικρούς προορισμούς και μικρές επιχειρήσεις να σταθούν και να στηριχθούν και, όπως εκτίμησε, το ίδιο θα γίνει και φέτος.

«Όσο και να ελπίζουμε ότι η χώρα μας θα γεμίσει κόσμο, δεν θα γίνει αυτό από το 2021», τόνισε προσθέτοντας: «Η ελπίδα μας είναι να αρχίσει να αποκαθιστάται η ζήτηση το 2021»

Παράλληλα, σημείωσε πως ίσως είναι ευκαιρία φέτος να εκμεταλλευτούμε και τον Ιούνιο και να μην περιμένουμε μόνο Ιούλιο – Αύγουστο για διακοπές.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Τουρισμός – Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει – Νικήτρια κι από αυτή την κρίση

Γ. Π.

Η Ελλάδα δεκαπλασίασε τα έσοδα από τον τουρισμό

Γ. Π.

Στο Ηράκλειο το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Συμπόσιο YALE

N. K.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών

N. K.

ΟΑΕΔ:Επίδομα 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

N. K.

«Έκρηξη» της κίνησης στα αεροδρόμια τον Ιούλιο

Γ. Π.
φορτώνει....