Τουρισμός Φορείς

Πρώτη επιλογή των Γερμανών η Ελλάδα για το 2021

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στην κορυφή της ζήτησης για διακοπές από τους Γερμανούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV) Νόρμπερτ Φίμπιγκ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φέτος θα είναι εφικτό οι τουρίστες να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.

Όπως δήλωσε ο κ. Φίμπιγκ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, η οποία πραγματοποιείται φέτος διαδικτυακά, οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σιγά σιγά αυξάνονται και αυτή τη στιγμή φθάνουν στο 26% των κρατήσεων του 2020.   

Ιδιαίτερη ζήτηση διαπιστώνεται για την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο ίδιος επισήμανε πάντως ότι θα πρόκειται για επιτυχία, αν το φετινό καλοκαίρι η τουριστική κίνηση των Γερμανών επιστρέψει στο 50% της προ πανδημίας εποχής. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο οργανωμένος τουρισμός κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά κάμψη της τάξης του 65%, «γυρίζοντας την αγορά 30 χρόνια πίσω».

Με τα εμβόλια και τις περισσότερες δυνατότητες για τεστ όμως αυξάνεται και η πεποίθηση ότι σύντομα θα μπορούμε και πάλι να ταξιδεύουμε, δήλωσε ο κ. Φίμπιγκ και προέβλεψε ότι φέτος θα υπάρξει η διάθεση να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, καθώς πέρυσι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων που δεν έκαναν καθόλου διακοπές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Δείτε ακόμα

«Οινοτουρισμός: Η επόμενη Μέρα» στις 16 Ιουνίου στην Achaia Clauss

Γ. Π.

O οινοτουρισμός είναι ένα βασικό εργαλείο για τον τουρισμό του μέλλοντος

Γ. Π.

10 Διεθνές Συμπόσιο: Οι νέοι μεταξύ γεωστρατηγικών συγκρούσεων και καθημερινής ζωής

Γ. Π.

Διατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες

Γ. Π.

Τουρισμός: Εκτίναξη των κρουαζιερών στην Ελλάδα

Γ. Π.

ΚΕΔΕ: Νέα στρατηγική της Ε.Ε για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

N. K.
φορτώνει....