15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Ιανουαρίου 2023
Travel Guide Τουρισμός Φορείς

Πρόστιμο για όσους Βρετανούς ταξιδέψουν για λογούς αναψυχής στο εξωτερικό έως τον Ιούλιο

Πρόστιμα για τους Βρετανούς που θα κάνουν άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό, βάσει της νέας νομοθεσίας, η οποία αναμένεται να εγκριθεί εντός της εβδομάδας

Με βαρύ πρόστιμο ύψους 5.000 λιρών (περίπου 5.800 ευρώ) απειλούνται όσοι επιχειρήσουν να ταξιδέψουν χωρίς σοβαρό λόγο από τη Βρετανία στο εξωτερικό, βάσει των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων COVID, που αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση στο τοπικό κοινοβούλιο εντός της εβδομάδας.

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη. Εφόσον τα σχέδια νόμων εγκριθούν, θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα – 29 Μαρτίου.

Αν και ορισμένοι βουλευτές των Συντηρητικών φέρονται έτοιμοι να καταψηφίσουν τις νομοθετικές προτάσεις, η κυβέρνηση αναμένεται να κερδίσει εύκολα την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με το Sky News.

Οι νόμοι λήγουν στις 30 Ιουνίου, εκτός εάν καταργηθούν ή τροποποιηθούν νωρίτερα. Η νομοθεσία καθορίζει επίσης σειρά «βημάτων» για τη χαλάρωση του lockdown.

Οι υπουργοί της Βρετανικής κυβέρνησης εμφανίζονται όλο και πιο απαισιόδοξοι σχετικά με τη συνέχιση των διεθνών ταξιδιών στις 17 Μαϊου καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη αυξάνονται. Μιλώντας στο BBC Breakfast, η υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Helen Whately κάλεσε τους Βρετανούς να συγκρατηθούν στις κρατήσεις και ο πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε ότι είναι αναπόφευκτο το τρίτο κύμα να επηρεάσει τη Βρετανία.

Επίσημοι αναφέρουν ότι η επέκταση της ταξιδιωτικής απαγόρευση γίνεται για λόγους νομοθετικούς και δεν επηρεάζει το εάν θα συνεχιστούν τα διεθνή ταξίδια στις 17 Μαϊου. Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Matt Hancock δήλωσε στο Sky News ότι το τρίτο κύμα μπορεί να απορρυθμίσει τις ελπίδες για διεθνή ταξίδια.

Τι προβλέπεται για τα ταξίδια στο εξωτερικό

Όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό, η νέα νομοθεσία ορίζει ότι κανείς δεν μπορεί να εγκαταλείψει την Αγγλία για να ταξιδέψει σε προορισμό εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς σοβαρό λόγο.

Πρόστιμα ύψους 5.000 λιρών μπορούν να επιβληθούν σε όσους παραβιάζουν αυτόν τον κανόνα. Τα άσκοπα ταξίδια στο εξωτερικό θεωρούνταν ήδη παράτυπα, ωστόσο η συγκεκριμένη ποινή αποτελεί νέο μέτρο.

Παράλληλα, μπορεί να επιβληθεί προειδοποιητική ποινή ύψους 200 λιρών (περίπου 230 ευρώ) σε όσους δεν συμπληρώσουν το απαιτούμενο έντυπο δήλωσης ταξιδιού, το οποίο περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία και τους λόγους του ταξιδιού, για όσους εγκαταλείπουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις από την απαγόρευση, οι οποίες περιλαμβάνουν ταξίδια για:

  • Εργασία.
  • Σπουδές.
  • Νομικές υποχρεώσεις ή εκλογές.
  • Μετακόμιση, πώληση ή ενοικίαση ακινήτου.
  • Λόγοι παιδικής μέριμνας ή για να είναι κανείς παρών κατά τη γέννηση παιδιού.
  • Επίσκεψη σε συγγενή ή στενό φίλο του οποίου η υγεία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
  • Κηδεία.
  • Παρουσία σε γαμήλια τελετή στενού συγγενή.
  • Ιατρικά ραντεβού.
  • Αποφυγή κινδύνου τραυματισμού.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για όσους ταξιδεύουν στην περιοχή των Νησιών της Μάγχης, της Νήσου Μαν και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας – εκτός εάν αυτός δεν είναι ο τελικός προορισμός.

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε ακόμα

Γρηγόρης Τάσιος:Τα ελληνικά ξενοδοχεία έφτασαν εφέτος τον τζίρο του 2019

N. K.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το Πάσχα

Γ. Π.

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύουν τα vouchers 2021 – 2022

Γ. Π.

Οι Βέλγοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους

N. K.

Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του «οινοτουρισμού» με εκκίνηση από την Σαντορίνη με 2ημερη εκδήλωση-συνέδριο

Ν. Π.

ΠΟΕΕΤ-ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΣΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ

N. K.
φορτώνει....