24.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Φορείς

Προσοχή: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη – Επείγουσα ειδοποίηση από το 112

Μήνυμα από το «112»

Μήνυμα από την υπηρεσία «112» έστειλε το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τον μεγάλο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τον κλάδο του τουρισμού

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τα ξενοδοχεία

Δείτε ακόμα

Φορολογικές Δηλώσεις-ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

N. K.

Ηράκλειο Κρήτης-6η Ημέρα Καριέρας στις 18 Ιουνίου

N. K.

ΠΟΞ: Στηρίζει το αίτημα των ξενοδοχοϋπάλληλων για επέκταση του ταμείου ανεργίας

Γ. Π.

Στ. Αρναουτάκης στο συνέδριο του Economist: «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει δομήσει ολοκληρωμένο δίχτυ προστασίας και ανάδειξης των θρησκευτικών μνημείων της Κρήτης».

Γ. Π.

ΟΑΕΔ: Η νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών ραντεβού για τους πολίτες

N. K.

FXExpress 2022: Ποιο ελληνικό νησί ψηφίστηκε ως «το καλύτερο της Ευρώπης»

Γ. Π.
φορτώνει....