Τουρισμός

Πράσινο φως για μεγάλη σύνθετη επένδυση στην Κρήτη

Εγκρίθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι περιβαλλοντικοί όροι για την υλοποίηση μίας μεγάλης σύνθετης επένδυσης στην Κρήτη, που αφορά στη δημιουργία οικισμού με κατοικίες για 200 μόνιμους κατοίκους και ξενοδοχείου που θα λειτουργεί περιοδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και δύναται να φιλοξενεί 150 τουρίστες.

Για την υλοποίηση της επένδυσης, από την εταιρία Πάτροκλος & ΣΙΑ Α.Ε., θα αξιοποιηθεί έκταση περίπου 70 στρεμμάτων στη θέση Άσπρος Άμμος Μονοναύτη του Δήμου Μαλεβιζίου. 

Στο πλαίσιο του έργου, πέραν του οικισμού με τις κατοικίες που θα εξυπηρετήσει τις στεγαστικές ανάγκες της περιοχής προβλέπεται η ανάπτυξη αστικού πρασίνου και λοιποί κοινόχρηστοι χώροι (χώροι στάθμευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις, πεζοδρόμια, οδικό δίκτυο) καθώς και υποστηρικτικές δομές (περίθαλψη, εμπορικό κατάστημα, αναψυκτήριο).

Το έργο αφορά στη χάραξη των οικοδομικών τετραγώνων, στο σχεδιασμό και τη δημιουργία των έργων υποδομής και υποστήριξης του οικισμού, όπως είναι τα δίκτυα ηλεκτρισμού, λυμάτων, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

Αναλυτικά, εντός της έκτασης του οικισμού προβλέπονται κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, συνολικής έκτασης, περίπου, 20 στρεμμάτων, κατασκευή 35 κατοικιών και μιας ξενοδοχειακής μονάδας μέγιστης δυναμικότητας 150 κλινών. 

Οι λειτουργίες περίθαλψης και εμπορικού καταστήματος θα εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες του οικισμού.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι χώροι στάθμευσης θα είναι υπαίθριοι. Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων επιφάνειας 200 τ.μ. για την φιλοξενία των χρήσεων περίθαλψης, εμπορίου και αναψυκτηρίου και η κατασκευή κοινωφελούς κτιρίου 80 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των δικτύων υποδομής. Θα δημιουργηθούν 3 χώροι στάθμευσης, συνολικής έκτασης 1.088 τ.μ., σε κοινόχρηστους χώρους.

Η συνολική χωρητικότητά τους ανέρχεται σε 50 θέσεις στάθμευσης, οι οποίες προορίζονται για τους επισκέπτες, καθώς οι κατοικίες και η ξενοδοχειακή μονάδα θα εξυπηρετούνται από ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης εντός των ιδιοκτησιών τους.

  Για την οδική πρόσβαση στον οικισμό θα χρησιμοποιηθεί υφιστάμενος κοινόχρηστος δρόμος, κυμαινόμενου πλάτους 6,5 – 8,5 μέτρων, που καταλήγει στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Χανίων.

Να σημειωθεί, ότι το έργο δεν ανήκει σε προστατευόμενη περιοχή του Δικτύου Natura 2000 ή άλλη προστατευόμενη περιοχή.

Επίσης, η έκταση ανάπτυξης του οικισμού δεν εμπίπτει σε κηρυγμένους ή και οριοθετημένους αρχαιολογικούς χώρους. 

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:travel

Δείτε ακόμα

Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων για διακοπές φέτος το καλοκαίρι

Γ. Π.

Η «έκρηξη» του τουρισμού θα φέρει την ψηφιακή προσαρμογή του κλάδου

Γ. Π.

Ανοίγει ο Τουρισμός 14 Μαϊου με σύνθημα “All you want is Greece “

N. K.

TUI: Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις διακοπών – Μεγάλη η ζήτηση για την Κρήτη

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας: «Η συνεργασία μας με ΗΠΑ και Ισραήλ αποτυπώθηκε στην τουριστική άνοδο της Αθήνας»

N. K.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ MINOS BEACH ART HOTEL

N. K.
φορτώνει....