Τουρισμός Φορείς

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη υβριδική εκδήλωση της έκθεσης Greek Panorama Virtual

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη υβριδική εκδήλωση της έκθεσης Greek Panorama Virtual, που είναι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και όλων των τουριστικών φορέων της χώρας, με διασύνδεση με τη Σκανδιναβία, τη Γαλλία, και την Ελβετία,  προβάλλοντας τη χώρα μας σε 15 χώρες της Ευρώπης. Σε αυτή την εκδήλωση τιμώμενες περιοχές ήταν ο δήμος Ανατολικής Σάμου, και Ρεθύμνης, ενώ παρουσίαση έκανε η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών προβάλλοντας το τουριστικό πρόσωπο της πρωτεύουσας μας. 


Επίσης, η πρωινή συνεδρία ήταν αφιερωμένη στις αερομεταφορές και τον οινοτουρισμό, όπου ζωντανά στο στούντιο ανοίχθηκαν κρασιά από τη Σάμο, το Ρέθυμνο, και τον Αττικό Αμπελώνα. Όλες οι εκδηλώσεις βρίσκονται βιντεοσκοπημένες στο youtube κανάλι της έκθεσης και αποτελούν σημείο αναφοράς για την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Από το Δήμο συμμετείχε το Γραφείο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας με την αντιδήμαρχο κα Πέπη Μπιρλιράκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης.

Όπως επεσήμανε η κα Μπιρλιράκη, το Ρέθυμνο προωθεί τον οινογαστρονομικό τουρισμό με τη σύσταση ειδικής ομάδας η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με το δίκτυο οινοπαραγωγών Κρήτης, καθώς και με την οργάνωση βιωματικών δράσεων για την προβολή και προώθηση του κρητικού αμπελώνα. “Ο κρητικός αμπελώνας θα φέρει κοντά τους φίλους του οίνου από όλο τον κόσμο σε συγκεκριμένες δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ρέθυμνο όπως είναι το ‘Wines at Fortezza’ που λαμβάνει χώρα στο τέλος Ιουνίου, με το Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής 1-7 Ιουλίου κάθε χρόνο, με ειδικές διαδρομές μέσα στην πόλη που συνδυάζουν την ιστορική ξενάγηση με συναντήσεις με σεφ και οινολόγους. Υπάρχει επίσης η Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού για τη γνωριμία των κρητικών προϊόντων στα εστιατόρια και ξενοδοχεία του Ρεθύμνου καθώς και η συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών του Δήμου στα οποία πραγματοποιούνται διάφορες εκδρομές για γευσιγνωσία κρασιού”, τόνισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού.


Συγκεκριμένα, η έκθεση Greek Panorama που για σειρά ετών πρόβαλε την Ελλάδα στο εξωτερικό με διοργανώτρια εταιρία την North Events έγινε υβριδική και κάθε μήνα διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στούντιο της εταιρίας Podimatas SA υβριδικές εκδηλώσεις όπου παρουσιάζονται διάφορες θεματικές μορφές τουρισμού, γίνονται διασυνδέσεις με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, και με τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους από επιλεγμένες χώρες που είναι και οι κύριες πηγές εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά η έκθεση γυρίζει στη γενέτειρα της χώρα τη Σουηδία όπου θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και μεγάλα τουριστικά γραφεία της χώρας που θα μας δώσουν τη δική τους προοπτική για τις κρατήσεις στη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι. Στην πρώτη μάλιστα υβριδική εκδήλωση που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 2021 στο στούντιο παραβρέθηκε ο γγ του ΕΟΤ  Δημήτρης Φραγκάκης και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ έγινε ζωντανή διασύνδεση με την Πολωνία και την Μεγ. Βρετανία.


«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που παρόλες τις αντιξοότητες στην γενική οικονομία και ειδικότερα στον κλάδου του τουρισμού, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε σε επικοινωνία την Ελλάδα με τις κυριότερες αγορές της. Θα συνεχίσουμε προβάλλοντας και άλλους προορισμούς και δημιουργώντας περισσότερα περίπτερα που θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών μας από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της North Events Λεωνίδας Μπαμπάνης, και πρόεδρος Ελλάδας και Κύπρου της ASTA, American Society of Travel Agents.


Η έκθεση θα συνεχίσει τις υβριδικές της εκδηλώσεις κάθε μήνα μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, ενώ τα ηλεκτρονικά της περίπτερα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών της όλο τον χρόνο και όλο το 24ωρο, γεγονός που αποτελεί και μια από τις βασικές της καινοτομίες.

Δείτε ακόμα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη

N. K.

Αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης 1.000 ανέργων – Συνεργασία ΟΑΕΔ & Amazon Web Services

N. K.

H Ελλάδα Νο1 προορισμός για την TUI Βελγίου

N. K.

Η κυκλική οικονομία παράγοντας ανάπτυξης και βιωσιμότητας στον τουρισμό

Γ. Π.

Τουρισμός: Χωρίς Βρετανούς για τρεις ακόμα εβδομάδες, ανησυχία για τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Γ. Π.

Σύριζα: Επιτακτική ανάγκη η κήρυξη της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική

N. K.
φορτώνει....