Τουρισμός Φορείς

ΠΟΞ προς ΠΟΕΕΤ: “…ενθαρρύνετε τα μέλη σας να εμβολιαστούν αν θέλουμε η σαιζόν να λειτουργήσει ομαλά”

Με επιστολή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζητάει από την ΠΟΕΕΤ να προτρέψει τα μέλη της να εμβολιαστούν προκειμένου να να κυλήσει ομαλά η σαιζόν.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

“Προς
Τη Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Τ.

Κοινοποίηση:
κο. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Υγείας
κο. Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού

Κύριοι,

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από ξενοδοχεία – μέλη μας, πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, ενώ είχαν τη σχετική δυνατότητα, εμφανίζονται μάλιστα ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να το πράξουν.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια (εκ των πραγμάτων για προληπτικούς λόγους θα υποχρεωθούν να κάνουν και δεύτερο self-test στο προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, σε περίπτωση κρούσματος θα πρέπει να γίνεται ιχνηλάτιση επαφών – εργαζομένων και πελατών, αναζήτηση νέου προσωπικού προς αντικατάσταση όποιου εργαζόμενο νοσεί και τίθεται σε καραντίνα – διαδικασία που εν μέσω της θερινής σαιζόν είναι εξαιρετικά δύσκολη κλπ), αλλά το σημαντικότερο εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Σήμερα ο μόνος τρόπος που έχουμε να πολεμήσουμε την πανδημία, να προστατεύσουμε την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας και των δικών μας ανθρώπων, αλλά και των πελατών μας και να επιστρέψουμε στη κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός.

Καταλαβαίνουμε το άγχος και τις δεύτερες σκέψεις, άλλωστε έχουμε ζήσει μια πρωτοφανή κρίση. Ωστόσο πρέπει όλοι να υπερνικήσουμε τις επιφυλάξεις μας και με αίσθημα ευθύνης να συμβάλλουμε στη κοινή προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην πανδημία.

Παρακαλούμε από την πλευρά σας να ενθαρρύνετε τα μέλη σας να εμβολιαστούν αν θέλουμε η σαιζόν να λειτουργήσει ομαλά.

Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Τάσιος  Μανώλης Τσακαλάκης
Πρόεδρος Δ.Σ.       Γενικός Γραμματέας ΠΟΞ”.

Δείτε ακόμα

Δύο χρόνια συνεχούς προσπάθειας για τον Ελληνικό Τουρισμό

Γ. Π.

ΥΠΑ: Αλλαγή στο χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης

Γ. Π.

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Επικρατείας και Τουρισμού σχετικά με τα παράνομα καταλύματα και τα καταλύματα μίσθωσης

Γ. Π.

Λήψη μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας και στάσης στα οδικά τμήματα πρόσβασης αναχωρήσεων-αφίξεων στον ΔΑΑ

Γ. Π.

Τηλεργασία και διακοπές, ιδού η νέα τάση

Γ. Π.

Tα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τίθενται σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

N. K.
φορτώνει....