Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

ΠΟΕΕΤ: Ήρθε η ώρα για την μάχη επιβίωσης του κλάδου

Την απόφαση να ξεκινήσει ο κλάδος κινητοποιήσεις πήρε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από 12.00 έως 16.00 την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο και κάθε τουριστικό προορισμό στα κατά τόπους σωματεία.

Η ΠΟΕΕΤ στην ανακοίνωση της για τις απεργιακές κινητοποιήσεις τονίζει πως “η ακατανόητη καθυστέρηση στην διαδικασία κήρυξης της Σ.Σ.Ε. Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική, κυρίως όμως η άρνηση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους εποχικά εργαζόμενους με την επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα είναι οι κύριοι λόγοι που μας οδήγησαν στο να πάρουμε την απόφαση αυτή”.

Η διοίκησης της Ομοσπονδίας προσθέτει πως ξεκίνησε την προσπάθεια για την επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας από τον Μάιο του 2022 με συνεχείς συναντήσεις, επιστολές και παρεμβάσεις, με κορύφωση των ενεργειών αυτών την σύντομη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης “και την υπόσχεση που λάβαμε για συνάντηση σε λίγες ημέρες!!!”

“Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ και οι εποχικά εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εισόδημα από τον Δεκέμβριο. Η επιστολή της ΠΟΞ που τάσσεται υπέρ του αιτήματος μας, στην πράξη αποδομεί το επιχείρημα της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου” καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ που απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου :Μοριοδότηση υποψηφίων μετεκπαίδευσης

Γ. Π.

Δύο χρόνια συνεχούς προσπάθειας για τον Ελληνικό Τουρισμό

Γ. Π.

Νιώσε το αυθεντικό, στην Κρήτη «Crete, Sense the Authentic»

Γ. Π.

Φαντασμαγορική η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος

N. K.

Ά. Γκερέκου: Ο Τουρισμός για Όλους είναι δημοκρατικό δικαίωμα

Γ. Π.

ΚοινωνικόςΤουρισμός:Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

N. K.
φορτώνει....