Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

ΠΟΕΕΤ για βιβλιάρια υγείας και παρατάσεις επιδομάτων ανεργίας

Δημοσιεύουμε αυτούσια την σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, σχετικά με την επίτευξη των στόχων της για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του εργασιακού κλάδου που εκπροσωπεί

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

26.2.2021


Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

Φαίνεται πως η χθεσινή επιστολή προς τον υπουργό εργασίας ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών του υπουργείου εργασίας.
Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός πως λίγες ώρες μετά το υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε με δύο διαφορετικά δελτία τύπου τα εξής:
 Ανανεώνονται αυτόματα τα βιβλιάρια υγείας (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) όσων λήγουν στις 28/2/2021 για ένα χρόνο.
Επομένως, αν και δεν έχουν φανεί ακόμα τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης, είμαστε καλυμμένοι ασφαλιστικά μέχρι 28/2/2022.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν αφού μπόρεσε να γίνει η ανανέωση ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς να φαίνονται τα ένσημα, γιατί το υπουργείο δεν δίνει αντίστοιχη λύση και για τα επιδόματα του ΕΦΚΑ όπως π.χ. το επίδομα λοχείας.
Γιαυτό σας ζητάμε συνάντηση κ. Χατζηδάκη, γιατί έχουμε προτάσεις ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες.


 Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά την περιβόητη επιτελούς ΚΥΑ για τις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας.
Αναλυτικά λοιπόν αναφέρεται πως υπογράφθηκε η ΚΥΑ που παρατείνει τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021, ενημερώνοντας πως η πληρωμή θα γίνει αυτομάτως στους δικαιούχους και  τις ημερομηνίες πληρωμής θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.
Η δέσμευση και η ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο υπουργείο εργασίας είναι πως τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται κανονικά, ακόμα κι αν έχουν πάρει μια παράταση μέσα στο 2020.
Να σημειωθεί πως έχει πάρει ΦΕΚ και η ρύθμιση για 2 μήνες για όσους δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.
Η ΠΟΕΕΤ ενημερώνει τα σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους του κλάδου μας, πως καθημερινά θα δημοσιεύει τις απαντήσεις από το γραφείο του υπουργού εργασίας σχετικά με το αίτημα για συνάντηση μαζί του.
Έχουμε πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν ακόμα και δηλώνουμε πως η Ομοσπονδία μας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί, αντιθέτως θα εντείνει την προσπάθεια να εξασφαλίσει εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους αλλά και να διασφαλίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα που απορρέουν μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας που είναι εν ισχύ.”

Δείτε ακόμα

Εντυπωσιακή συμμετοχή του κοινού στην έκθεση κρασιού «ΟιΝοτικά»

Γ. Π.

Επικύρωση αποτελεσμάτων εισαγωγής υποψηφίων μετεκπαιδευομένων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, για την εκπαιδευτική περίοδο 2022-2023.

N. K.

ΠΟΕΕΤ: Προκήρυξε 24ωρη απεργία στην εστίαση και την efood την Παρασκευή

N. K.

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου: Οριστικά αποτελέσματα τμημάτων μετεκπαίδευσης

Γ. Π.

Επίκαιρη επερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Υγειονομικά ασφαλής επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας

Γ. Π.

Στις ΗΠΑ και στο Μεξικό ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Γ. Π.
φορτώνει....