Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

ΠΟΕΕΤ: Είτε σας αρέσει είτε όχι ο νόμος για τις επαναπροσλήψεις ισχύει και στην Λήμνο…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/02/2021

Πρωτοφανείς καταστάσεις βιώνει το πρωτοβάθμιο σωματείο μας στην Λήμνο, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του, ξενοδοχειακή επιχείρηση εκβιάζει όσους εργαζόμενους ¨τολμήσαν¨ να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να κάνουν μέσω του σωματείου τους αίτηση επαναπρόσληψης για την σαιζόν 2021 όπως ορίζει το άρθρο 8 του Ν.1346/83.


Οι ισχυρισμοί της διοίκησης του ξενοδοχείου ότι οι συνάδελφοι του Δ.Σ του σωματείου μας ¨πλαστογράφησαν¨ τις υπογραφές των εργαζομένων ή θα ανακληθούν άμεσα ή θα πρέπει να αποδειχθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου και θα προσφύγουμε.


Αναρωτιόμαστε πως γίνεται από τις σχεδόν 130 αιτήσεις επαναπρόσληψης που έκανε το σωματείο μας φέτος, να υπάρχει πρόβλημα μόνο με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο;


Αν βγήκε κάτι καλό από την κρίση της πανδημίας στον κλάδο μας είναι η μεγάλη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία τους κι αυτό εμείς σαν Ομοσπονδία θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Η Ομοσπονδία μας δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να σπιλώσει την δράση των σωματείων μας ειδικά σε περιοχές όπως η Λήμνος που οι συνάδελφοι μας στο Δ.Σ δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης.


Έχουμε στην διάθεση μας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που επαληθεύουν τους ισχυρισμούς μας!
Πρακτικές και μέθοδοι εκβιασμών εργαζομένων και κατασυκοφάντησης των εκπροσώπων τους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω και από την πλευρά μας δεν είναι ανεκτές.
Η ΠΟΕΕΤ στέκεται αλληλέγγυα στο σωματείο μας στην Λήμνο και καλεί όλους τους εργαζόμενους να είναι κοντά στο σωματείο τους.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Δείτε ακόμα

Επιστολή ΠΟΕΕΤ προς Υπουργεία για εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό…

Γ. Π.

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προς τον Υπουργό Εργασίας, για διευκρινίσεις σχετικά με επίδομα και αποδοχές αδείας

Γ. Π.

Υπογραφή κοινού προγράμματος δράσης Ελλάδας-Κίνας στον τομέα του Τουρισμού

Γ. Π.

Γρ. Τάσιος: «Η υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα αποδεικνύει πως κάτι κάνουμε καλά κι εμείς οι ξενοδόχοι»

Γ. Π.

Στις κάλπες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου

Γ. Π.

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται σήμερα

Γ. Π.
φορτώνει....