26 C
Άγιος Νικόλαος
7 Ιουνίου 2023
Δημοφιλή Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Πλαφόν στο μέγιστο αριθμό δωματίων που μπορεί να καθαρίζει κάθε καμαριέρα στα ξενοδοχεία

Τον μέγιστο αριθμό δωματίων που μπορεί να καθαρίζει κάθε καμαριέρα στα ξενοδοχεία από αυτό το Καλοκαίρι καθορίζουν οι Βαλεαρίδες Νήσοι, ένα πρωτοποριακό μέτρο στην Ισπανία, που επιδιώκει να ρυθμίσει τον εργασιακό φόρτο των 20.000 και πλέον καμαριέρων, οι γνωστές kellys, που εργάζονται στα καταλύματα της περιοχής.

Τα ξενοδοχεία στις Βαλεαρίδες Νήσους θα πρέπει να καθορίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου τον μέγιστο αριθμό δωματίων και εργασιών που μπορούν να αναλάβουν οι καμαριέρες τους, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Για τη διαμόρφωση των εργασιών αυτών, τα καταλύματα θα εφαρμόσουν μια πρωτοποριακή μεθοδολογία στην Ισπανία, που έχει σχεδιαστεί από την Εκτελεστική Αρχή των Βαλεαρίδων, σε συνεργασία με τα συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών ξενοδοχείων, η οποία θα επιβάλει ένα ανώτατο όριο στον ημερήσιο φόρτο εργασίας κάθε καθαρίστριας και θα βάλει τέλος σε μια ιστορική ζήτηση…

Ο φόρτος εργασίας καθορίζεται με βάση μια πληθώρα παραγόντων, όπως, για παράδειγμα, η κατηγορία του ξενοδοχείου, η ηλικία της καμαριέρας, το μέγεθος των δωματίων, το αν διαθέτουν ή όχι εγκαταστάσεις όπως βεράντα, καθώς και τα υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα τα δωμάτια, καθώς ορισμένα, όπως το γυαλί, απαιτούν περισσότερη εργασία.

> Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ακόμα δεν άρχισε η σεζόν και ξεκίνησαν οι παραιτήσεις

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συστήσουν μια ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εργαζόμενους και μέλη της διοίκησης, η οποία θα καθορίσει μια ασφαλή μέθοδο εργασίας, με βάση την ανάλυση όλων αυτών των παραγόντων. Η Επιθεώρηση Εργασίας μπορεί να παρέμβει για να διασφαλίσει ότι η μέθοδος εργασίας έχει προσδιοριστεί με ορθό τρόπο.

Η κυβερνήτης των Βαλεαρίδων, Francina Armengol, επιμένει ότι αυτή η μεθοδολογία είναι υποχρεωτική για τις τουριστικές εγκαταστάσεις από τη φετινή σεζόν, καθώς συμπεριλήφθηκε στις ρυθμίσεις της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο.

“Η πρωτοβουλία αυτή μας καθιστά για άλλη μια φορά πρωτοπόρους σε αυτό που μας κάνει πιο δίκαιους: να εργαζόμαστε για την επαγγελματική υγεία των καμαριέρων”, δήλωσε η πρόεδρος της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων.

Η κα. Armengol υπενθύμισε ότι αυτά τα μέτρα για την επαγγελματική υγεία έρχονται να προστεθούν σε άλλα που έχουν υιοθετηθεί στο παρελθόν, όπως η υποχρέωση όλων των ξενοδοχείων των Βαλεαρίδων Νήσων να αντικαταστήσουν τα κρεβάτια τους, περίπου 300.000, με άλλα που μπορούν να ανυψωθούν για να διευκολύνουν την εργασία αυτών των εργαζομένων.

Η ανάλυση του φόρτου εργασίας περιλαμβανόταν ήδη στην τριμερή συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των οικονομικών και κοινωνικών φορέων, η οποία αργότερα αποτυπώθηκε στη συλλογική σύμβαση εργασίας των Βαλεαρίδων Νήσων μεταξύ εργοδοτών και συνδικάτων.

Η αλλαγή των κλινών και η ρύθμιση του φόρτου εργασίας των kellys έχει συμφωνηθεί με τους εργοδότες, σε συνδυασμό με την αύξηση των μισθών κατά 8,5% για δύο χρόνια, επιπλέον της προηγούμενης κατά 17%. Η συνολική αύξηση θα ανέλθει σε 25,5% σε διάστημα επτά ετών.

Πηγή: money-tourism.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Κρήτη: Τουριστικό φόρουμ και εκδηλώσεις αθλητικού και γαστρονομικού τουρισμού υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

filoxenianews

ΠΟΕΕΤ:ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ…

N. K.

Σκιάθος: Μεγάλη διαφήμιση του νησιού στα μετρό του Λονδίνου και του Παρισιού

N. K.

ΠΟΕΕΤ: Ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας, είναι η ενότητα και η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Οι προτάσεις μας, για το πώς πρέπει να στηριχθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και κυρίως οι εποχικοί.

Γ. Π.

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Yπερωρίες, οι απολύσεις και η Κυριακάτικη αργία

Γ. Π.
φορτώνει....