Ξενοδοχεία Τουρισμός

Πέθανε ο CEO της Marriot International, Arne Sorenson

Έχασε την μάχη με το καρκίνο όπως ανακοινωσε η Marriot International ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Arne M. Sorenson. Ο Sorenson ήταν ο πρώτος πρόεδρος που δεν ανήκε στην οικογένεια των ιδρυτών της εταιρείας και αυτούς που γιγάντωσε την εταιρία μετά την εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts, το 2016, έναντι 13 δισ. δολαρίων ως τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό όμιλο στον πλανήτη.

Η ανακοίνωση της Marriott International

Με μεγάλη θλίψη η Marriott International ανακοινώνει ότι ο Arne M. Sorenson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, απεβίωσε απροσδόκητα στις 15 Φεβρουαρίου 2021. Τον Μάιο του 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κ. Sorenson είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021, η Marriott μοιράστηκε τα νέα ότι ο κ. Sorenson θα μειώσει προσωρινά το πρόγραμμά του για να διευκολύνει την πιο απαιτητική θεραπεία για τον καρκίνο του παγκρέατος.

Ο κ. Sorenson έγινε ο τρίτος διευθύνων σύμβουλος στην ιστορία της Marriott το 2012 και ο πρώτος χωρίς το επώνυμο της Marriott. Ένας οραματιστής ηγέτης, ο κ. Sorenson έβαλε την εταιρεία σε μια ισχυρή πορεία ανάπτυξης που περιελάβανε την εξαγορά της Starwood Hotels & Resorts ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως CEO, ο κ. Sorenson ήταν ακούραστος στο να οδηγήσει την πρόοδο της εταιρείας, δημιουργώντας ευκαιρίες για συνεργάτες, ανάπτυξη για ιδιοκτήτες και δικαιοδόχους και αποτελέσματα για τους μετόχους της εταιρείας. Γνωστός για την ηγεσία του σε δύσκολα εθνικά και παγκόσμια ζητήματα, ο κ. Sorenson οδήγησε το Marriott να σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων.

Arne-M.-Sorenson-and-J.W.-Marriott-Jr-in-Times-Square

«Ο Arne ήταν ένα εξαιρετικό στέλεχος – αλλά περισσότερο από αυτό – ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος», δήλωσε ο J.W. Marriott, Jr., Εκτελεστικός Πρόεδρος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. «Η Arne αγαπούσε κάθε πτυχή αυτής της επιχείρησης και απολάμβανε κάθε στιγμή που περιόδευε στα ξενοδοχεία μας και σε συναντήσεις συνεργατών σε όλο τον κόσμο. Είχε μια παράξενη ικανότητα να προβλέπει πού κατευθύνεται ο κλάδος της φιλοξενίας και να τοποθετεί την Marriott.

Αλλά οι ρόλοι που απολάμβανε περισσότερο ήταν ως σύζυγος, πατέρας, αδελφός και φίλος. Εκ μέρους των εκατοντάδων χιλιάδων συνεργατών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Marriott σε όλο τον κόσμο, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο της Arne και σε τέσσερα παιδιά. Μοιραζόμαστε την θλίψη σας και θα μας λείψει πολύ ο Arne. ” Όταν ο κ. Sorenson αποχώρησε από τη διοίκηση πλήρους απασχόλησης στις αρχές Φεβρουαρίου, η εταιρεία προσέλαβε δύο βετεράνους στελέχη Marriott, τη Stephanie Linnartz, Πρόεδρο του Ομίλου, Καταναλωτικές Επιχειρήσεις, Τεχνολογία και Αναδυόμενες Επιχειρήσεις και τον Tony Capuano, Πρόεδρο του Ομίλου, Παγκόσμια Ανάπτυξη, Σχεδιασμός και Λειτουργίες Υπηρεσίες, για να μοιράζονται την ευθύνη για την εποπτεία των καθημερινών λειτουργιών των επιχειρηματικών μονάδων και των εταιρικών λειτουργιών της εταιρείας, εκτός από τη διατήρηση των τρεχουσών ευθυνών τους.

Η κα Linnartz και ο κ. Capuano θα συνεχίσουν με αυτήν την ιδιότητα έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο της Marriott διορίσει νέο CEO, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

It is with a heavy heart that Marriott International announces that our beloved President and CEO, Arne Sorenson, passed…

Δημοσιεύτηκε από Marriott International στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Σχετικά με την Marriot International

Η Marriott International, Inc. εδρεύει στη Bethesda, Maryland, ΗΠΑ, περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 7.500 ακίνητα με 30 κορυφαίες μάρκες που εκτείνονται σε 132 χώρες και περιοχές.H Marriott λειτουργεί και δικαιοδοτεί ξενοδοχεία και άδειες θέρετρων ιδιοκτησίας διακοπών σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία προσφέρει το Marriott Bonvoy , το πολυβραβευμένο ταξιδιωτικό του πρόγραμμα.

Δείτε ακόμα

Στη Σμύρνη μεταβαίνει ο Βασίλης Κικίλιας για την 4η Σύνοδο της Μικτής Επιτροπής Τουρισμού και το 9ο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ για τον Τουρισμό

N. K.

Smart Hotel “ONOMA” στη Θεσσαλονίκη

Γ. Π.

Ελλάδα-Ισραήλ: Συμφωνία για στρατηγική συνεργασία στον τουρισμό

Γ. Π.

Η Άνδρος προτείνετε από τους New York Times στους προορισμούς που μπορεί να αγαπήσει κανείς το 2021

Γ. Π.

Τουρισμός: Η Ελλάδα επανεξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Γ. Π.

Στην Ελλάδα το κορυφαίο All-Inclusive ξενοδοχείο στον κόσμο

Γ. Π.
φορτώνει....