17.5 C
Άγιος Νικόλαος
27 Οκτωβρίου 2021
Τουρισμός

Περιοχή “απλού κινδύνου” Covid η Ελλάδα για την Γερμανία | Σύσταση αποφυγής τουριστικών ταξιδιών

Με ανακοίνωσή τους στην Γερμανία οι αρμόδιες αρχές (υπουργείο Εξωτερικών και Robert Koch Institut) γνωστοποίησαν ότι Ελλάδα, Ολλανδία και η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη της Δανίας, μετακινούνται στις περιοχές “απλού κινδύνου κορονοϊού”, από τις 18 Ιουλίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και συστήνουν να αποφεύγονται τα τουριστικά ταξίδια.

Προς το παρόν δεν επιβάλλεται καραντίνα ενώ συνεχίζει να ισχύει η ανάγκη επίδειξης rapid test κατά την επιστροφή στη Γερμανία για τους μη εμβολιασμένους ή όσους δεν έχουν νοσήσει και αναρρώσει από κορονοϊό, όπως ισχύει και σήμερα.

Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία -προς το παρόν- εκτιμάται ότι δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις κρατήσεις, αφού δεν αλλάζουν οι όροι επιστροφής, πλην όμως είναι ένα ηχηρό καμπανάκι, αναφορικά με τον επιδημιολογικό “κατήφορο” και τους πλημμελείς ελέγχους στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες στο «πορτοκαλί» επίπεδο τέθηκαν οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ίου, Θήρας και Πάρου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά,  σημαίνοντας έτσι -καθυστερημένο- γενικό συναγερμό στις Αρχές της χώρας. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, “…στις περιοχές αυτές και αρχής γενομένης από το Σάββατο 17 Ιουλίου, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα. Μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid. Με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Υποχρέωση για testing δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων. Το μέτρο είναι ξεκάθαρο και αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους και στον περιορισμό της διασποράς του ιού”.

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις

Όπως αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, “η εξάπλωση του COVID-19 μπορεί επιπλέον να οδηγήσει στην Ελλάδα σε περιορισμούς της διεθνούς εναέριας και ταξιδιωτικής κυκλοφορίας και σε βλάβη της δημόσιας ζωής και δεν συστήνονται περιττά τουριστικά ταξίδια στην Ελλάδα από τις 18 Ιουλίου 2021″.

Και συνεχίζει: “Στην Ελλάδα ο αριθμός των νέων λοιμώξεων είναι περισσότερες από 50 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών, γι ‘αυτό η χώρα κατατάσσεται ως περιοχή κινδύνου από τις 18 Ιουλίου 2021”.

Πηγή:money-tourism.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Πρόστιμο για όσους Βρετανούς ταξιδέψουν για λογούς αναψυχής στο εξωτερικό έως τον Ιούλιο

Γ. Π.

Τουρισμός: Οι αγορές που κάνουν την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι

Γ. Π.

Χαμηλές πληρότητες στην Κρήτη: Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα κρίνουν την πορεία του τουρισμού

Ν. Π.

Χ. Θεοχάρης στη Βουλή: «Το Ελληνικό Τουριστικό Προϊόν είναι ασφαλές διότι η Κυβέρνηση θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών»

Γ. Π.

Βρετάνια: Aβεβαιότητα σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών

Γ. Π.

Το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού διεξάγεται στη Ρόδο 4-5 Σεπτεμβρίου 2021

Ν. Π.
φορτώνει....