15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Ιανουαρίου 2023
Τουρισμός

Περιφέρεια Ηπείρου: Ένταξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα-Ηράκλειο στις άγονες γραμμές

Η ένταξη της σύνδεσης Ιωαννίνων-Ηρακλείου στις άγονες γραμμές θα σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της περιοχής με αμέτρητες νέες δυνατότητες όπως αναφέρει στο Cretalive.gr o Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

“Η Ήπειρος και η Κρήτη είναι δύο περιφέρειες στις άκρες της χώρας. Η δυσκολία απευθείας μετακίνησης εκ των πραγμάτων στερεί σε έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων τους να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις δύο περιοχές. Τώρα με το άνοιγμα της γραμμής επιτυγχάνεται η «γεφύρωση» του χάσματος που γεωγραφικά υπάρχει και η επίτευξη  αμφίδρομης επικοινωνία”

Όπως είπε, πρώτη στόχευση είναι η ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών και σε ο, τι αφορά την Ήπειρο επιδίωξή της Περιφέρειας είναι “να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας από την Κρήτη να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της, τα μνημεία της, αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει εν αφθονία”.

Ταυτόχρονα όμως θα δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές, εργαζομένους στις δύο περιφέρειες και άλλους να επισκέπτονται πιο συχνά και με άνεση τους οικείους τους. “Νομίζω ότι τα οφέλη θα είναι πολύ σημαντικά και μετρήσιμα και για τις δύο περιοχές”, εξηγεί.

Συνεχίζοντας ο κ. Καχριμάνης επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις αεροπορικές εταιρείες που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, ευελπιστεί να μην υπάρξουν εμπλοκές που θα καθυστερήσουν την ανακήρυξη του φορέα που θα αναλάβει τα δρομολόγια της «άγονης γραμμής» Ιωάννινα- Ηράκλειο για μία τετραετία, από 1/2/2023-31/12/2027. 

“Γνωρίζουμε πως δύο αεροπορικές εταιρίες έχουν καταθέσει φάκελο συμμετοχής στον διαγωνισμό και αναμένουμε το αποτέλεσμα. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και σίγουρα η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Ιωάννινα-Ηράκλειο-Ιωάννινα θα ωφελήσει και τις δυο Περιφέρειες, στον τομέα του τουρισμού, εμπορικών δραστηριοτήτων και της εκπαίδευσης.

Επίσης, η συγκεκριμένη πτήση, θα εξυπηρετήσει και τις γύρω περιοχές, έως και τη νότια Αλβανία. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, προβλέπονται 3 πτήσεις την εβδομάδα κατά τη χειμερινή περίοδο, 6 πτήσεις την εβδομάδα, τους καλοκαιρινούς μήνες και 4 πτήσεις την εβδομάδα, Άνοιξη και Φθινόπωρο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις  και εν γένει του Project και  είμαστε έτοιμοι  και πρόθυμοι να συνδράμουμε σε ο, τι απαιτηθεί προκειμένου να γίνει πραγματικότητα”.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την ένταξη της γραμμής Ιωάννινα – Ηράκλειο σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας, με ελάχιστη συχνότητα πτήσεων και ελάχιστες προσφερόμενες θέσεις ανά περίπτωση :

  • Τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο.
  • Τέσσερις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο.
  • Έξι πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Πηγή:cretalive.gr

Δείτε ακόμα

World Travel Award: Μαλδίβες “Παγκόσμιος Προορισμός του Κόσμου” για το 2020

Γ. Π.

Επιστολή της ΠΟΞ προς το Υπουργείο Επικρατείας και Τουρισμού σχετικά με τα παράνομα καταλύματα και τα καταλύματα μίσθωσης

Ν. Π.

Πρώτο βραβείο περιπτέρου και τιμώμενη χώρα η Ελλάδα σε Τσεχία -Πολωνία

Ν. Π.

Αμύνταιο-2ο συνέδριο Οινοτουρισμού στις 13-14 Νοεμβρίου 2021

N. K.

5 πόλεις της Ελλάδας επενδύουν για χειμερινό τουρισμό σε χριστουγεννιάτικα πάρκα

Γ. Π.

Ryanair: Ανοίγει τρεις νέες βάσεις στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Γ. Π.
φορτώνει....