Χωρίς κατηγορία

Πανσέληνος Ιουλίου 2022-“Φεγγάρι του Ελαφιού”

Η Πανσέληνος του Ιουλίου ή αλλιώς το “Φεγγάρι του Ελαφιού” θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν όσοι κοιτάξουν τον ουρανό το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου.

Για ακόμα μία φορά, ο ουρανός θα προσφέρει ένα υπέροχο θέαμα στους ρομαντικούς και όχι μόνο, ενώ από σήμερα το βράδυ, μία μέρα πριν, έχει ανατείλει η Σελήνη και δίνει μια πρόγευση για την υπερπανσέληνο του Ιουλίου.

Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος, δύει ο Ήλιος.

Η Πανσέληνος του Ιουλίου έχει κι άλλες ονομασίες, όπως “Πανσέληνος του Κεραυνού” “Πανσέληνος του Σανού”, “Πανσέληνος του Υδρόμελου”, όμως η επικρατέστερη είναι η “Πανσέληνος του Ελαφιού”, καθώς σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, “καλυμμένα” με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:thetoc.gr

Δείτε ακόμα

Πανσέληνος Αυγούστου: Το ομορφότερο φεγγάρι της χρονιάς

N. K.

Άγιος Νικόλαος: Σταμάτησαν την κατεδάφιση κατασκευών μεγάλου ξενοδοχείου στον αιγιαλό (βίντεο)

Γ. Π.

Σε διαδικασία πώλησης το 67% του λιμανιού του Ηρακλείου

N. K.

Εστίαση και self test

N. K.

Μ. Κόνσολας – Υφυπουργός Τουρισμού: Φορολογική έκπτωση 40% στα τουριστικά καταλύματα για επενδύσεις εκσυγχρονισμού

Γ. Π.

«Πράσινο φως» στα ταξίδια Αμερικανών εμβολιασθέντων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Γ. Π.
φορτώνει....