Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στις Επισιτισμό – Τουρισμό: «Δεν θα ξεμπερδέψετε με εμάς αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας»

Με αποφασιστικότητα και δυναμικότητα οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό διεκδίκησαν με τη σημερινή τους πανελλαδική απεργία και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις μέτρα στήριξης των χιλιάδων ανέργων, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και μέτρα προστασίας των διανομέων για να μη θρηνήσουν κι άλλον νεκρό.

Εκεί μίλησαν ο Γιώργος Χόντζογλου, πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας και ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, ενώ χαιρέτισαν ο Κώστας Ζούλης, εργαζόμενος της «efood», που ανακοίνωσε την ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου και ο Γιάννης Ψωμιάδης, εργαζόμενος από τη «Wolt».

Ο Γ. Χότζογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατήγγειλε, σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας που αφορούν τους άνεργους του κλάδου, ότι το υπουργείο αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αίτημα της. Πρόκειται για τους ανέργους που βγήκαν σε μονομερή αναστολή τους μήνες Μάιο – Ιούνιο και μετά δεν βρήκαν δουλειά και για τους εποχικούς εργαζόμενους στον Επισιτισμό που τώρα είναι άνεργοι. Οι εργαζόμενοι που δικαιούνται το επίδομα ανεργίας θα το δούνε να μπαίνει από το 2022.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο Γ. Χόντζογλου, δεν έκρυψε την οργή του για τη στάση του υπουργείου Εργασίας απέναντι στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία

«Το υπ. Εργασίας  αρνείται  οποιαδήποτε στήριξη των εργαζομένων που  δεν έχουν βρει δουλειά φέτος και δεν έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων ή ήταν σε μονομερή αναστολή  σύμβασης τον Μάιο και τον Ιούνιο και μετά δεν μπόρεσαν να βρουν εργασία». Τόνισε ότι αυτή η αδιαφορία δεν θα κάμψει την Ομοσπονδία  «Δεν τελειώνουμε σήμερα, σήμερα ξεκινάμε. Και θα πάει μέχρι το τέλος  ο αγώνας μας ώστε και ο τελευταίος εργαζόμενος να έχει εισόδημα για τον πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Αυτή είναι η ομόφωνη δέσμευση της διοίκησης της ομοσπονδίας , ότι δεν θα σταματήσουμε. Εδώ θα είμαστε και την άλλη εβδομάδα, την Τρίτη» πρόσθεσε καλώντας τους εργαζόμενους να μείνουν κοντά στα πρωτοβάθμια σωματεία και την Ομοσπονδία.

Απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν αρχικά οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους, μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) για την ανάδειξη των αιτημάτων τους. 

Ακολούθως με πορεία έφτασαν στον ΟΑΕΔ όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της Αστυνομίας. Οι απεργοί κατήγγειλαν την αστυνομοκρατία καθώς και τη στάση του διευθυντή του ΟΑΕΔ που αρνήθηκε να πάρει θέση για την αστυνομοκρατία, επικαλούμενος ότι δεν έχει αρμοδιότητα για τον χώρο του πεζοδρομίου.

Οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Πάτρα, Κέρκυρα και άλλες πόλεις

Πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας, έγιναν σήμερα σε διάφορες πόλεις της χώρας. 

Στην Πάτρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, αρχικά πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο Διανομέων Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας. Στο πλευρό τους παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Μαρμούτα. Αμέσως μετά με πορεία από την οδό Ρήγα Φεραίου κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του υπουργείου Τουρισμού. «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», ένα από τα συνθήματα που φώναξαν. 

Στην Κέρκυρα, με μεγάλη συμμετοχή οι εργατοϋπάλληλοι στον Τουρισμό ξεχύθηκαν το πρωί στους δρόμους της Κέρκυρας, μετά από κάλεσμα του Κλαδικού Συνδικάτου και του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας.

Στη Ζάκυνθο έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε το πρωί και στην Κεφαλονιά από το Συνδικάτο Τουριστικών Επαγγελμάτων στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Κινητοποίηση έγινε και στην Καλαμάτα από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, με παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ και εξόρμηση στους χώρους δουλειάς των επισιτιστικών καταστημάτων. 

Στο Ηράκλειο, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΟΑΕΔ διοργάνωσε σήμερα, στο πλαίσιο της απεργίας του κλάδου, η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων – Επισιτισμού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στη Λάρισα απεργιακή συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Δευκαλίωνος και Παπακυριαζή και πορεία σε δρόμους και πεζόδρομους της πόλης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, διεκδικώντας στήριξη των χιλιάδων ανέργων, υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων, μέτρα προστασίας των διανομέων, για να μη θρηνήσουν άλλον νεκρό συνάδελφό τους σε εργατικό «ατύχημα». Σημαντική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων από την «efood».

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News και στο Facebook 

Δείτε ακόμα

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Τα μνημεία UNESCO της πόλης σε πλατφόρμα της Google

N. K.

Η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM (World Travel Market) Λονδίνου 2021»

Γ. Π.

Επικύρωση αποτελεσμάτων εισαγωγής υποψηφίων μετεκπαιδευομένων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

Γ. Π.

Οι κρητικές γεύσεις ταξίδεψαν στο Παρίσι για ακόμα μία φορά

Γ. Π.

Coca-Cola 3Ε: Στην Κρήτη το HoReCa για ενδυνάμωση επαγγελματιών τουρισμού

N. K.

Η Απόφαση για την ειδική άδεια ασθενείας λόγω νόσησης από κορονοϊό

N. K.
φορτώνει....