27.7 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουλίου 2022
Ξενοδοχεία Ξενοδοχοϋπάλληλοι Τοπικά Τουρισμός Φορείς

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Η μηνιαία ολομέλεια στο Minos Palace

O Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, πραγματοποίησε με επιτυχία στις 24 Μαΐου  2022 τη μηνιαία ολομέλειά του στο ξενοδοχείο Minos Palace στον Άγιο Νικόλαο.

Ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη και τους ομιλητές για την παρουσία τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Γιώργος Σφακιανάκης στο filoxenianews.gr

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης σε μια ξεχωριστή ολομέλεια μετά από τρία χρόνια παύσης λόγω covid , φιλοξενήθηκε σ´ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης, το Minos Palace.  Στο συνέδριο αυτό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναλύσουν θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.Θέματα όπως, η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας και της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη καθώς και το έντονο πρόβλημα εύρεσης προσωπικού.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στον Άγιο Νικόλαο, πόλη ορόσημο για τον τουρισμό. Επέμεινε ότι τα ξενοδοχεία πρέπει να εστιάσουν στο ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο στις εφαρμογές και την τεχνολογία και ζήτησε να στηρίξουν τα μέλη του συλλόγου με όλες τους τις δυνάμεις την ΑΣΤΕΚ, ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να στελεχώνουν με επιτυχία τα ξενοδοχεία της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας.

Τα Θέματα που συζητήθηκαν: 

  • Στην ολομέλεια  έλαβε μέρος και η διευθύντρια της σχολής, Βανέσσα Σημαντηράκη,η οποία αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά προβλήματα της σχολής ζητώντας υποστήριξη και βοήθεια από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Η συζήτηση πήρε μεγάλη εξέλιξη, καθώς το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν εμφανές προβληματίζοντας όλους τους καλεσμένους του Συνεδρίου. 
Βανέσσα Σημαντηράκη
  • Η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, από το βήμα της ολομέλειας, είπε για την έναρξη της τουριστικής περιόδου που οι κρατήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες , άλλα από τον Μάιο και μετά δείχνει ότι θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν.
Μαρία Λαβδάκη
  • Ο τουριστικός πράκτορας κ.Γιάννης Περδικάκης (Meeting Point) ανέφερε για την φετινή σεζόν αύξηση (21% πάνω από το 2019) , οι κρατήσεις δείχνουν να πηγαίνουν πολύ καλά, οι κύριες αγορές της Ευρώπης δεν επηρεάζονται όσον αφορά τις επιλογές τους για τις καλοκαιρινές διακοπές από τον πόλεμο στην Ουκρανία και η Ελλάδα είναι ένας από τους πρώτους προορισμούς.
Γιάννης Περδικάκης
  • Η εκπρόσωπος του FTI  Group Halina Strzyzewska είπε ότι η Κρήτη είναι ένας από τους πιο περιζήτητος προορισμούς και φέτος.Οι κρατήσεις κινούνται ομαλά και, οι πελάτες προτιμούν μικρά ξενοδοχεία και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις , αυτή είναι η νέα τάση.Ανέφερε ότι  θα υπάρξουν φυσιολογικές αυξήσεις στις τιμές προσπαθούν όμως οι αλλαγές να μην τόσο σημαντικές και αισθητές αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα το επόμενο καλοκαίρι με ανταγωνίστριες προς την Ελλάδα χώρες, οπού η τιμές είναι χαμηλότερες .
Halina Strzyzewska
  • Αναφέρθηκαν και όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη και πως  αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία των ξενοδοχείων φέτος, όπως το κόστος καθώς και την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσουν την επόμενη σεζόν με δεδομένο την μεγάλη αύξηση σε όλα τα είδη.
  • Ο κύριος Σ.Πατσακης, οικοδεσπότης της ολομέλειας, εκπροσωπώντας τον νόμο Λασιθίου είπε ότι,η σεζόν ξεκίνησε διστακτικά, αλλά απο την προηγούμενη εβδομάδα δείχνει μια άνοδο και πιστεύω ότι στο τέλος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά . Μίλησε για εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος σε σχέση με πέρυσι και την αναβάθμιση του συνόλου των ξενοδοχείων του ομίλου bluegr. Παρόλα αυτά τα ξενοδοχεία δεν έχουν προβεί σε μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις και υπογραφές συμβολαίων για την επόμενη σεζόν αλλά ευελπιστούν για καλές μελλοντικές συνεργασίες. 
  • Εκπρόσωπος των Χανίων αναφέρθηκε σε μεγάλη ροή  τουριστών για το επόμενο χρονικό διάστημα και στη δυτική Κρήτη, φτάνοντας τα προβλεπόμενα ποσοστά για τη φετινή σεζόν. Τα θέματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν επηρέασαν ιδιαίτερα το τουριστικό πληθυσμό σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη προσωπικού στο ξενοδοχειακό κλάδο. Τα Χανιά και το Ρέθυμνο αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε μεγαλύτερο βαθμό από την υπόλοιπη Κρήτη 
  • Ο εκπρόσωπος Ρεθύμνου είπε ότι ο μήνας Μάιος θα βγει με ένα ποσοστό πληρότητας 60 – 70 % ,με μια μικρή αύξηση για τον Ιούνιο. 

Πολλοί διευθυντές ξενοδοχείων της περιοχής έδωσαν το “παρών” στην ολομέλεια, σε μια άκρως πετυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Minos Palace.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Φορολογικές Δηλώσεις:Ανοίγει η πλατφόρμα μέχρι το τέλος Μαΐου

N. K.

Νέα προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων (μονομερείς) για Μάιο-Ιούνιο

Γ. Π.

Άνοιγμα εστίασης και τουρισμού με “self test”

Γ. Π.

Έρχονται μέτρα για εργαζόμενους στον τουρισμό

N. K.

Check-in στην ψηφιακή εποχή

Γ. Π.

Ά. Γκερέκου: To yachting αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο εθνικού πλούτου

Ν. Π.
φορτώνει....