Τουρισμός Φορείς

Παγκρήτιος φορέας τουρισμού; Στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του

Είναι μια  πρόταση και μια συζήτηση που γίνεται χρόνια και τώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή της. Για πρώτη φορά οι ξενοδόχοι της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν παγκρήτιο φορέα υπό την «ομπρέλα» του οποίου θα βρίσκονται όλες οι Ενώσεις του νησιού.

Όπως είπε στην εφημερίδα Πατρίς, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η Κρήτη θα ισχυροποιηθεί  και θα προβάλλει με καλύτερο τρόπο τη διαφορετικότητά της ως προορισμός με ενιαία κονδύλια, ενόψει μάλιστα της κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ και της δημιουργίας του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ενώσεις που υπάρχουν δεν θα καταργηθούν και πρόεδροι του νέου Συνδέσμου θα ορίζονται εκ περιτροπής οι πρόεδροι των Ενώσεων  των Ξενοδοχείων του νησιού. Ο κ. Αγγελόπουλος, αναφερόμενος στη νέα σεζόν, σημείωσε ότι οι προκρατήσεις  παραμένουν πολύ ικανοποιητικές, ωστόσο διαφοροποιούνται από μονάδα σε μονάδα, αφού είναι αυξημένες από 7% έως 35%-40% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο. Όσον αφορά στις αυξήσεις στις τιμές  είναι της τάξης του 9% έως 10%.

Στο ερώτημα για την τοπική σύμβαση εργασίας που δεν έχει ακόμη υπογραφεί μεταξύ ξενοδόχων και εργαζόμενων, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου είπε ότι οι ξενοχοϋπάλληλοι είναι όντως η ραχοκοκαλιά των ξενοδοχείων και η προσφορά και ο κόπος τους είναι απόλυτα σεβαστά,  ωστόσο συμφωνήθηκε να πάρουν μια σημαντική αύξηση 11,5% και είναι προφανές ότι θα αμείβονται για τις υπερωρίες που θα κάνουν σύμφωνα με τη νομοθεσία.

«Εμείς τηρούμε καθ’ όλα τον νόμο, αν υπάρχουν ξενοδόχοι που δεν το κάνουν πρέπει να στραφούν εναντίον τους και να τους καταγγείλουν. Εμείς ως Ένωση συμφωνήσαμε σε μια πολύ καλή σύμβαση εργασίας και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο» υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Πηγή: patris.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

ΥΠΑ: Αλλαγή στο χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης

Γ. Π.

Γερμανία: Η Κρήτη βγαίνει από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου

Γ. Π.

Επικύρωση αποτελεσμάτων εισαγωγής υποψηφίων μετεκπαιδευομένων στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

Γ. Π.

Κρήτη: Πως θα πετύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Γ. Π.

Το «νέο Concorde» και άλλες απίστευτες ταξιδιωτικές καινοτομίες που έρχονται σύντομα

Γ. Π.

Καλοκαιρινά Ραντεβού στο Δήμο Χερσονήσου

N. K.
φορτώνει....