29.1 C
Άγιος Νικόλαος
24 Ιουνίου 2021
Travel Guide Περιβάλλον Τουρισμός

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Bike Friendly Project

Η αλματώδης αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου στην εποχή της πανδημίας (το ποδήλατο αποτελεί μεταξύ άλλων και ένα covid-free μεταφορικό μέσο), όπως και οι δυνατότητες για επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα λόγω του μεσογειακού κλίματος, έχουν θέσει το ποδήλατο ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών-τουριστών όσο και των τουριστικών επιχειρήσεων..

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Η ποδηλασία στην Ελλάδα κερδίζει συνεχώς έδαφος και αποτελεί μια εναλλακτική δυνατότητα, μετακίνησης, επίσκεψης και ανακάλυψης μιας περιοχής, καθώς και του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντός της. Tα βασικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας για ποδηλασία είναι οι κλιματολογικές συνθήκες της και η μοναδική ύπαιθρος με το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών της χώρας ανάμεσα σε ελαιώνες, πορτοκαλεώνες, αμπελώνες, ανεμόμυλους, θερμές πηγές, φαράγγια, παλιά πέτρινα γεφύρια, σπηλιές, βυζαντινές εκκλησίες, κάστρα και μνημεία.

 O κόσμος πια επιθυμεί φυσικούς τρόπους μετακίνησης και όχι λεωφορεία και ταξί, θέλει την ελευθερία του και να μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή και να απολαύσει αυτό που επισκέπτεται. Tα ξενοδοχεία πρέπει να δώσουν στον επισκέπτη έναν κατάλογο δραστηριοτήτων και εμπειριών. H ποδηλασία είναι μία από αυτές. Στους επισκέπτες αρέσει να κάνουν ποδηλασία και πεζοπορία,  να εξερευνούν την φύση.

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η καλύτερη επιλογή για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Από την πλειάδα των προϊόντων που προτείνονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου,  τα περισσότερα, είτε απαιτούν μεγάλες και χρονοβόρες επενδύσεις, είτε μια σειρά άλλων λόγων δεν επιτρέπει την ανάπτυξή τους. 

Το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα εισοδήματα. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα γυμνάζει. Η ερασιτεχνική ποδηλασία είναι πολύ ανεπτυγμένη στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες clubs με εκατομμύρια μέλη. Οι ποδηλάτες προτιμούν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, όχι το κατακαλόκαιρο. 

Η απαιτούμενη επένδυση από πλευράς επιχειρήσεων και προορισμών είναι ελάχιστη και, με πολύ μεγάλη διαφορά μικρότερη, συγκρινόμενη με οποιαδήποτε άλλη μορφή τουρισμού.

 Το Σήμα «Bike Friendly» είναι μία πρωτοβουλία της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΝΑΤΤΟΥΡ, η οποία έχει ως σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η ΝΑΤΤΟΥΡ προωθεί την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στον ποδηλατικό τουρισμό.

Ανακαλύψτε τους bike friendly προορισμούς & ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Δείτε ακόμα

Χάρης Θεοχάρης στο Reuters: «Φέτος θα έχουμε καλύτερη χρονιά από την περσινή»

Γ. Π.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε έβδομος πιο δημοφιλής προορισμός των ταξιδιωτών παγκοσμίως

Ν. Π.

O Πύργος του Άιφελ ανοίγει ξανά 16 Ιουλίου

N. K.

Φ. Γεννηματά: Να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη στο άνοιγμα του τουρισμού – Ανάγκη μέτρων στήριξης

Γ. Π.

Συνάντηση Αρναουτάκη – Ζαχαράκη | Επιμόρφωση 45.000 εργαζομένων στον τουρισμό της Κρήτης

Γ. Π.

Τροπικές νησιωτικές αποδράσεις στο Ελσίνκι

Γ. Π.
φορτώνει....