Δημοφιλή Τουρισμός

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας: Δυναμική η παρουσία των γυναικών στον τουρισμό

Αύριο 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, γιορτάζουμε όλες τις γυναίκες, ενώ παράλληλα γιορτάζουμε τις γυναίκες εκείνες που εργάζονται ακούραστα για να κάνουν την ταξιδιωτική βιομηχανία φιλόξενη για όλους.


Ο τουρισμός σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην άρση των ανισοτήτων και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους. Η δυναμική παρουσία των γυναικών στον τουρισμό επιβεβαιώνεται καθημερινά μέσα από μικρές και μεγάλες μάχες που κερδίζουν.

Η σύγχρονη Ελληνίδα είναι τελείως διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων δεκαετιών. Εχει γνώση, επιδεξιότητα, δυναμισμό και ανεξαρτησία. Πρωταγωνιστεί στην αγορά εργασίας και την παραγωγική διαδικασία. Εχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά και ανταποκρίνεται επάξια σε όλους τους ρόλους, ξεχωρίζει και διακρίνεται. Με σκληρή δουλειά, αγωνίζεται και διεκδικεί ένα μέλλον προόδου και ευημερίας για τις επόμενες γενιές.

Στη χώρα μας το 30% των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ή των στελεχών που εργάζονται σε ανώτατες διοικητικές θέσεις είναι γυναίκες, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παγκοσμίως.

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος από την γυναίκα διότι, χωρίς αμφιβολία, ως όν διαθέτει  το προσόν της αντοχής, της συνδυαστικής σκέψης, ηγετικές ικανότητες με δυνατό το χάρισμα της ενσυναίσθησης και της διαίσθησης. Είναι ανάγκη για την ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων  να υπάρξει σε καθεμία από αυτές ένας σημαντικός αριθμός γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Η επαγγελματική δραστηριοποίηση των γυναικών στον τουρισμό και η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται ωφελούν σημαντικά την καινοτομία, το περιβάλλον εργασίας, την εταιρική υπευθυνότητα και τις προσπάθειες για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Το Filoxenianews ευχαριστεί και εξυμνεί τις γυναίκες που εργάζονται σε όλες τις πτυχές του κλάδου.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Χανιά: Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2023

Γ. Π.

Συγκρότηση συμβουλίου καταδυτικού τουρισμού

Γ. Π.

Β. Κικίλιας: Στις 5 Φεβρουαρίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη

N. K.

Η γέφυρα της Φρανκφούρτης που «μιλάει» Αρχαία Ελληνικά

N. K.

Αντιδρούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στο μέτρο επίδειξης PCR 48 ωρών για είσοδο στην Ελλάδα

Γ. Π.

Έρευνα | Phocuswright: 2 στους 3 τουρίστες δεν φοβούνται πλέον να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας

Γ. Π.
φορτώνει....