Food & Beverages

Orange wine ή πορτοκαλί κρασί

Το πορτοκαλί κρασί μια ονομασία που σε παραπλανεί και που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο το οινόφιλο κοινό ασχολείται μαζί του αφού πρόκειται για κάτι διαφορετικό αλλά και για κάτι που χρονολογείται στο 6000 π.Χ από την περιοχή του Καυκάσου.

Το όνομα orange wine προήλθε από απότον Βρετανό εισαγωγέα κρασιού DavidHarvey στο Raeburn Fine Wine για να περιγράψει ένα μη παρεμβατικό είδος λευκής οινοποίησης.

Η αρχαία διαδικασία ενός τέτοιου κρασιού ξεκινά αφού πάρουμε λευκά σταφύλια τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε κεραμικά ή τσιμεντένια δοχεία .Έπειτα μαζί φλούδες και κουκούτσια σε ένα διάστημα από 4 ημέρες έως ένα χρόνο τα αφήνουμε να παλαιώσουν, σε μια διαδικασία χωρίς καθόλου πρόσθετα.

Η γεύση του διαφέρει από τα συνηθισμένα λευκά κρασιά χωρίς αρώματα λουλουδιών και φρούτων .

Το κρασί αυτό δίνει μια ξινή γεύση από την ζύμωση της άγριας ζύμης και μια στυφή γεύση από την οξείδωση. Στο στόμα, είναι μεγάλο, ξηρό, και έχει μέχρι και τανίνες όπως ένα ερυθρό κρασί.

Ταιριάζει απόλυτα λόγω της έντονης γεύσης του με ιαπωνική κουζίνα, μαροκινή κουζίνα και γενικά με πιάτα έντονα σε γεύση. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με πολλά πιάτα που περιέχουν βοδινό κρέας και ψάρια.

Πολλές χώρες ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας, παράγουν αξιόλογα πορτοκαλί κρασιά.

Αξίζει να τα δοκιμάσετε…..

Δείτε ακόμα

Καρπούζι από τον … τάφο του Τουταγχαμών στο πιάτο μας

N. K.

Καθιερώθηκε η 23η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε.

N. K.

FOOD EXPO 2023: Έρχεται 18 – 20 Μαρτίου το κορυφαίο εμπορικό γεγονός για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας

Γ. Π.

Τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στο Παρίσι

N. K.

Ζάχαρη! Ο γλυκός εθιστικός πειρασμός

N. K.

Minos Beach Art Hotel:Κοπέλια & Καρντάσια Vol.2

N. K.
φορτώνει....