Τουρισμός

Όμιλος Φάις-Επεκτείνει την παρουσία του στον τουρισμό

Tην παρουσία του στον τουρισμό επιδιώκει να επεκτείνει ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις, ο οποίος βολιδοσκοπεί την αγορά, προκειμένου να βρει την κατάλληλη ευκαιρία και να ενισχύσει το αποτύπωμά του στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

Το ενδιαφέρον του επιχειρηματία εστιάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην Κρήτη, τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, και στην Εύβοια, έναν προορισμό που αποκτά σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική. Στο στόχαστρο του Σ. Φάις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκονται υφιστάμενες μονάδες και όχι greenfield projects.

Το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου Φάις, το Radisson Blu Zaffron Resort, στη Σαντορίνη, έκανε το ντεμπούτο του στον ξενοδοχειακό κλάδο τον περασμένο Αύγουστο, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την έλευση της Radisson Hotels, με το brand Radisson Blu, σε έναν ακόμη από τους προορισμούς πρώτης γραμμής της χώρας, μετά την Αθήνα και την Κρήτη.

Το πολυτελές ξενοδοχείο, μία επένδυση ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ, διαθέτει 103 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, καθώς επίσης και αυτόνομες βίλες των 54 τ.μ. Το Radisson Blu Zaffron Resort αποτελεί το πρώτο μεγάλο εγχείρημα του ομίλου Φάις στον κλάδο της φιλοξενίας, o οποίος επέλεξε δύο πρωτοκλασάτους προορισμούς, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, για να κάνει το… άνοιγμά του στον τουρισμό.

Στο νησί των Φαιάκων βρίσκεται το δεύτερο project του ομίλου στον χώρο του τουρισμού, το οποίο αφορά την επένδυση του Castello Bibelli, ενός ακινήτου σημαντικής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Ο σχεδιασμός του επιχειρηματία προβλέπει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου στην Κέρκυρα, με στόχο τη μετατροπή του σε ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων που θα αναβαθμίσει έτι περαιτέρω το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι το σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse αναδείχθηκε ανάδοχος στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την αξιοποίηση του ακινήτου Castello Bibelli. Εκτιμάται ότι το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων, θα ανέλθει σε 20 εκατ. ευρώ. 

Όπως αναφερόταν, δε, στη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, «στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακίνητου (ΕΣΧΑΔΑ) του Castello Bibelli προβλέπεται η υποχρέωση του επενδυτή να αποκαταστήσει το διατηρητέο κτήριο «Castello Bibelli» (Ζώνη Ι, 16.600 τ.μ.), που έχει χαρακτηρισθεί ως νεότερο μνημείο».

Μάλιστα, βάσει ΕΣΧΑΣΑ, στην έκταση περίπου 60.400 τ.μ. του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού θα αναπτυχθούν παραθεριστικές κατοικίες.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:euro2day.gr

Δείτε ακόμα

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τις επόμενες ημέρες

N. K.

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα σε Γαλάζιες Σημαίες

N. K.

Δ. Φραγκάκης: Ο ΕΟΤ υλοποιεί φέτος ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα προβολής που έχουν γίνει ποτέ

Γ. Π.

Τουρισμός: Τέλος η καραντίνα για τους εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από Ελλάδα

Γ. Π.

Μπόρις Τζόνσον: Τα διαβατήρια εμβολιασμού είναι η οδός προς την ελευθερία

Γ. Π.

Στις 9 και 10 Μαΐου το 8ο Travel Trade Athens

N. K.
φορτώνει....