22.7 C
Άγιος Νικόλαος
11 Ιουνίου 2023
Τουρισμός

Ολομέλεια Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων | Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό

Tο 2023 δεν θα είναι εύκολη χρονιά για τον τουρισμό, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της DTS κ. Γιάννης Παπαδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια μηνός Σεπτεμβρίου του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στο ξενοδοχείο ¨Minos Ambassador all Suites & Spa¨.

Σημειώνεται ότι η DTS συνεργάζεται με τον Der Touristik και άλλους ταξιδιωτικούς οργανισμούς από χώρες της Ευρώπης, που αποτελούν σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό και, ως εκ τούτου, η γνώμη του κ.Παπαδάκη αποκτά ξεχωριστή αξία.

Ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διακοπές, είπε ο κ.Παπαδάκης, η επόμενη χρονιά δεν θα είναι εύκολη καθώς το ενεργειακό κόστος και η ακρίβεια επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, Ως εκ τούτου, αν και υπάρχει αυξημένη ζήτηση, θα υπάρχει μια μεγάλη ανισορροπία με την οικονομική κατάσταση των τουριστών. Συνέστησε την προσοχή όλων και δήλωσε ότι απαραίτητο όπλο είναι το σχέδιο και η στρατηγική.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ.Γιώργος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου και στις δυσκολίες που υπάρχουν στην οργάνωση χειμερινού Τουρισμού και τόνισε την ανάγκη προγραμματισμού. Ο κ.Μαρινάκης εξήρε το ρόλο των Διευθυντών Ξενοδοχείων σε όλη την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού και τη διαχείριση προβλημάτων.

Ο κ. Μπάμπης Μπιρλιράκης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, έθιξε το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης και ευχαρίστησε τους Διευθυντές Ξενοδοχείων που είναι εκεί στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα των ξενοδοχείων. 

Ο κ. Κώστας Νικολιδάκης, Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου, αναφέρθηκε στον χειμερινό τουρισμό λέγοντας πως δεν υπάρχουν οι υποδομές, ενώ απέδωσε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην μη τήρηση των συμβάσεων. 

 H κ. Halina Strzyzewska (Group Head του  FTI) για Ελλάδα και Κύπρο  μίλησε τις για νέες τάσεις της αγοράς που τείνουν στην επιμήκυνση της σεζόν έως το τέλος του Νοεμβρίου και είπε πως οι κρατήσεις για το καλοκαίρι 2023 είναι πολύ καλές, όμως όλα εξαρτώνται από τα τιμολόγια ενέργειας που θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά.

Ο κ. Γιιάννης Περδικάκης συμπλήρωσε πως είναι αισιόδοξος για τη επόμενη χρονιά αλλά και επιφυλακτικός αφού το κόστος της καθημερινότητας θα είναι μεγάλο από το Νοέμβριο.

Ακολούθησε ενημέρωση για την έκθεση Παρισίου από τον κ. Γεώργιο Παπουτσάκη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Σφακιανάκης ενημέρωσε τα μέλη για τις παρακάτω δράσεις του Συλλόγου:

  • Ετήσιος χορός:  Στις 19.10.22  θα πραγματοποιηθεί στο κοσμικό κέντρο ¨Αναδρομές¨  η μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου με τον δημοφιλή καλλιτέχνη  Νίκο Μακρόπουλο.
  • Βραβείο Δασκαλάκη:  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 στις 16:00 στο Συνεδριακό Κέντρο ¨Μικης Θεοδωράκης¨ στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο όπου θα τιμηθούν οι καλύτεροι υπάλληλοι της σαιζόν 2022 στα ξενοδοχεία της Κρήτης
  • Εκδρομή 2022:  Παρουσιάστηκε η πρόταση για εκδρομή  στις Δαλματικές Ακτές που θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε ξενοδοχεία που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αναπτυσσόμενη περιοχή με ενημέρωση των μελών από τους συναδέλφους των ξενοδοχείων αυτών για κοινά θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προέδρου του Συλλόγου στον συνάδελφο οικοδεσπότη της Ολομέλειας Διευθυντή του Ξενοδοχείου κ. Μανούσο Χριστοδουλάκη, καθώς και το προσωπικό του Ξενοδοχείου ¨Minos Ambassador all Suites & Spa, για την άψογη  φιλοξενία τους.
Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση στους χώρους του νεόδμητου  5* ξενοδοχείου και ελαφρύ δείπνο, μπουφέ – finger food, προσφορά του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:tornosnews.gr

Δείτε ακόμα

Η TUI ακυρώνει πτήσεις στην Ελλάδα έως τις 13 Ιουνίου

Γ. Π.

‘Ερευνα: Οι καλύτερες χώρες στην Ευρώπη για ταξίδια περιπέτειας – η θέση της Ελλάδας

Γ. Π.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Επισιτισμό Τουρισμό θα πραγματοποιήσει σύσκεψη των σωματείων του κλάδου , μέσω τηλεδιάσκεψης.

N. K.

ΙΝΣΕΤΕ: H Ελλάδα στο top-10 των ευρωπαϊκών προορισμών στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές

Γ. Π.

Tripadvisor: Ποιες είναι πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου και ποιες απογοήτευσαν τους ταξιδιώτες

Γ. Π.

Επιμελητήρια και ξενοδόχοι “στρώνουν” τραπέζι στα κρητικά παραδοσιακά προϊόντα

Γ. Π.
φορτώνει....