15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Ιανουαρίου 2023
Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ν. Ηρακλείου ζητούν επέκταση του ταμείου ανεργίας

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ν. Ηρακλείου ζητούν επέκταση του ταμείου ανεργίας από τους 3 στους 5 μήνες γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και κατηγορούν για εμπαιγμό την κυβέρνηση. Σε επιστολή μάλιστα προς τον πρωθυπουργό, αφού του υπενθυμίζουν ότι δεσμεύθηκε σε μια συνάντηση μαζί τους, κάτι που δεν έγινε ποτέ, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Οι εποχικοί εργαζόμενοι απολύθηκαν και θα πρέπει να ζήσουν μέχρι την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου του 2023 (Απρίλιο – Μάιο) με 3 μήνες και 5 ημέρες από το ταμείο ανεργίας Νοέμβριο – Δεκέμβριο –Ιανουάριο.

Στις 7 Ιουλίου από την Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού  έχει υποβληθεί  αίτημα στον υπουργό Εργασίας κο Χατζηδάκη ή να επανέλθει σε πέντε μήνες η τακτική επιδότηση  όπως ήταν πριν τα  μνημόνια ή να υπάρξει μια αναλογική επιδότηση (όσες ημέρες δουλέψει εποχικά ένας εργαζόμενος να επιδοτηθεί αναλογικά)”.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων συνεχίζει:

Ο κ. Μαυρογένης
Ο κ. Μαυρογένης

“Τα τελευταία χρόνια μέσα στην πανδημία πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι εγκαταλείπουν την τουριστική βιομηχανία και το επάγγελμα τους με τη λογική ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάποιος εποχικός  υπάλληλος (σεζόν) ενώ πρέπει να διαβιοί ολόκληρο το χρόνο  χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως κίνητρο.

Τις προηγούμενες δεκαετίες υπήρχαν κίνητρα που έδιναν τη δυνατότητα επιλογής του εποχικού ξενοδοχοϋπαλληλικού  επαγγέλματος όπως εφάπαξ στην εικοσαετία, ΤΑΞΥ, ταμείο ανεργίας ακόμα και έως 7 μήνες, σχολές δημόσιας επαγγελματικής κατάρτισης  Σ.Τ.Ε  και κυρίως υποχρεωτικές συλλογικές  συμβάσεις εργασίας.

Σήμερα οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί, αφού μεγάλο ποσοστό εργοδοτών δεν τηρεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εργοδοτική παραβατικότητα,  αφού κυρίως λόγο έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες επί της ουσίας οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι.

Δεν μας κάνει πλέον εντύπωση η τάση φυγής σε άλλους επαγγελματικούς χώρους αλλά και σε άλλες χώρες με αξιόλογους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Ζητάμε άμεσα τη συνάντηση που υποσχεθήκατε.

Πριν είναι αργά πάρτε μέτρα. Τα επόμενα χρόνια ο κίνδυνος να διπλασιαστεί ο αριθμός των εργαζομένων που λείπει από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι μεγάλος  με ολέθρια αποτελέσματα και με κίνδυνο την υποβάθμιση  του τουριστικού προϊόντος”.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:patris.gr

Δείτε ακόμα

Χανιά | Εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας

Ν. Π.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Σήμερα το απόγευμα η πληρωμή για τους μήνες Ιουλίου – Αυγούστου

N. K.

Σ. Βαρδάκης: Κοινή αναφορά στα προβλήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό

Ν. Π.

Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ για την απεργία στις 6 του Απρίλη

Ν. Π.

Έκτακτη αποζημίωση σε εποχικά εργαζόμενους στο τουρισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης | Τι ισχύει για καλλιτέχνες

Γ. Π.
φορτώνει....