27.7 C
Άγιος Νικόλαος
1 Οκτωβρίου 2022
Τουρισμός

Οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να κάνουν ακόμα κρατήσεις για διακοπές

Οι Βρετανοί δεν θα πρέπει να κάνουν κρατήσεις για διακοπές στο εσωτερικό ή το εξωτερικό έως ότου γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού κατά της COVID-19 της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.


Βάσει των νέων συνοριακών περιορισμών, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από χώρες στις οποίες εξαπλώνονται παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, θα οφείλουν να πληρώσουν για την παραμονή τους για 10 ημέρες σε καραντίνα σε ξενοδοχεία. Όποιος παραβεί τους κανονισμούς θα μπορεί να αντιμετωπίσει βαρύ πρόστιμο ή 10ετή ποινή κάθειρξης.


Όσον αφορά την “συρρικνούμενη πιθανότητα” κάποιος να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει κράτηση για διακοπές, ο Σαπς σημείωσε ότι θα ήταν λάθος να το κάνει, καθώς το να πάει κανείς διακοπές είναι παράνομο βάσει των σημερινών περιοριστικών μέτρων.

“Έως ότου γίνει γνωστό πότε θα βγούμε από το lockdown, το οποίο δεν μπορούμε να ξέρουμε, έως ότου έχουμε περισσότερα στοιχεία, περισσότερες πληροφορίες για τα εμβόλια, παρακαλώ να μην προχωρήσετε και να μην κάνετε κράτηση για διακοπές, κάτι το οποίο, σε αυτό το στάδιο, είναι παράνομο όντως να πας και να κάνεις, είτε πρόκειται για εδώ είτε για το εξωτερικό”, δήλωσε στο BBC Radio.


Η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση εμβολίων κατά της COVID-19 σε 12,6 εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά η κυβέρνηση έχει πει ότι χρειάζεται να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το αποτέλεσμα που έχει το πρόγραμμά της εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού ή των νέων παραλλαγμένων στελεχών του προτού μπορέσει να άρει το πιο πρόσφατο lockdown.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται στις 22 Φεβρουαρίου να ανακοινώσει ένα σχέδιο για την χαλάρωση του lockdown.


Ο Σαπς σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουν τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την καλοκαιρινή περίοδο των διακοπών.


Ο TUI Group, ο μεγαλύτερος όμιλος ταξιδιών στον κόσμο, έχει ανακοινώσει ότι χρειάζεται μια ανάκαμψη το καλοκαίρι για να αρθεί η πίεση στα οικονομικά του και ότι ποντάρει στο ότι οι Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί θα πάνε στο εξωτερικό τους μήνες της τουριστικής αιχμής.


Επίσης έχει ανακοινώσει ότι έχει 2,8 εκατ. κρατήσεις, με το 1,5 εκατ. από τη Βρετανία.
Ο Σαπς δήλωσε επίσης ότι από 16.000 ως 20.000 άνθρωποι φτάνουν καθημερινά στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κάνουν μεταφορές.


Μετά την ισχύ από τη Δευτέρα της υποχρέωσης για τήρηση καραντίνας σε ξενοδοχείο, ο Σαπς αναμένει μείωση στις αφίξεις από χώρες όπως η Νότια Αφρική και η Βραζιλία, όπου έχουν εντοπιστεί παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Αισιοδοξία για το 2022 αλλά και ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Γ. Π.

Ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει υπουργός Τουρισμού

Γ. Π.

Συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και tour operators για ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας

Ν. Π.

Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων: «Μονόδρομος η άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων»

N. K.

Τουρισμός: Εκτίναξη των κρουαζιερών στην Ελλάδα

Ν. Π.

Β. Κικίλιας στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου: Πρέπει από τα τέλη Μαρτίου να είμαστε έτοιμοι και σε κάθε περίπτωση 1 Απριλίου εκκινούμε

N. K.
φορτώνει....