21.6 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2023
Travel Guide Τουρισμός

Οι τρεις ελληνικές παραλίες που συγκαταλέγονται στις ασφαλέστερες της Ευρώπης

Η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα φιγουράρει στη λίστα με τις ασφαλέστερες του EBD. Τα τιρκουάζ νερά, η φίνα λευκή άμμος και οι απότομοι βράχοι πάνω από την παραλία, σύμφωνα με τον οργανισμό, την καθιστούν ως την πιο όμορφη στην Ελλάδα.

Η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα
Η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα


Η επιλογή μιας ελληνικής παραλίας έγινε με γνώμονα πως η χώρα μας είναι από τις πρώτες που έθεσαν σε λειτουργία το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το EBD προειδοποιεί τους επισκέπτες πως η παραλία της Λευκάδας είναι ένας παρθένος τόπος, χωρίς την παρουσία μπαρ ή εστιατορίων.

Επιπλέον, ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους επισκέπτες να περπατήσουν από τους Εγκρεμνούς έως το Πόρτο Κατσίκι. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η μαγευτική παραλία συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο.

Η απέραντη παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα
Δεύτερη κατά σειρά μεταξύ των ελληνικών παραλιών συναντάμε τo Μονολίθι στην Πρέβεζα. Αν και δεν αποτελεί τον κλασικό τουριστικό προορισμό, η πόλη της δυτικής Ελλάδας ανήκει στα μέρη που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δεύτερη κατά σειρά, μεταξύ των ελληνικών παραλιών, συναντάμε τo Μονολίθι στην Πρέβεζα

Δεύτερη κατά σειρά, μεταξύ των ελληνικών παραλιών, συναντάμε τo Μονολίθι στην Πρέβεζα
Μονολίθι στην Πρέβεζα / Φωτογραφία: Shutterstock

Το EBD προτείνει τη βασική παραλία της Πρέβεζας, το Μονολίθι με την ατελείωτη αμμουδιά. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 22 χιλιομέτρων, ενώ έχει πλάτος 80 μέτρων, καθιστώντας τη μια από τις πιο μακρές στην Ευρώπη, καθώς ξεπερνά το 1.500.000 τετραγωνικά μέτρα. Το στοιχείο αυτό από μόνο του την καθιστά ιδιαίτερα ασφαλή, αφού δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να τηρήσει με άνεση την απαραίτητη απόσταση από τους υπολοίπους.

Είναι ενδιαφέρον πως το EBD χαρακτηρίζει την πόλη της Πρέβεζας ως το αντίπαλον δέος του Σαν Τροπέ, στη Γαλλική Ριβιέρα, και ένα μέρος που προσφέρει πληθώρα εστιατορίων και καφέ σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι ξαπλώστρες στην Πρέβεζα είναι δωρεάν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν απολυμαίνονται κάθε φορά μετά από τη χρήση.

Η άγρια ομορφιά της παραλίας Χαλικούνα στην Κέρκυρα


Παραμένουμε στη Δυτική Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά ανεβαίνουμε βόρεια στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα. Η παραλία Χαλικούνα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς στο Νησί των Φαιάκων, φημισμένη για το άγριο τοπίο της και εκτείνεται σε μήκος 3 χιλιομέτρων, ιδανικό για την τήρηση αποστάσεων φέτος το καλοκαίρι.

Η παραλία Χαλικούνας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στο νησί των Φαιάκων
Η παραλία Χαλικούνας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στο νησί των Φαιάκων / Φωτογραφία: Shutterstock


Η Κέρκυρα όπως και η πλειονότητα των ελληνικών νησιών εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης για Covid-free προορισμούς φέτος το καλοκαίρι. Το γεγονός αυτό, πως οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών έχουν εμβολιαστεί πλήρως, τονίζεται ιδιαίτερα από τον EBD στα θετικά των ελληνικών προορισμών.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Ειδήσεις για τον τουρισμό

Δείτε ακόμα

Ελλάδα-Σαντορίνη: Μεγάλες νικήτριες στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία FXExpress 2021 Awards

Γ. Π.

Ζαχαράκη στα Παραπολιτικά 90,1: Τα έσοδα από τον τουρισμό κινήθηκαν στο 100% σε σχέση με το 2019

Γ. Π.

Ο Ιταλικός τουρισμός υποφέρει – Αντέχουν Ελλάδα, Ισπανία – Γαλλία

N. K.

Μέρκελ : Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν για πιστοποιητικά εμβολιασμού

Γ. Π.

Δ. Φραγκάκης: Προτεραιότητα για τον ΕΟΤ o θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός – Ομιλία του Γ.Γ. του ΕΟΤ στο επιστημονικό workshop της UNESCO «Δίκτυο Μοναστηριών Κρητικής Αναγέννησης»

Γ. Π.

Συνάντηση Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον Πρέσβη της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ

N. K.
φορτώνει....