15.4 C
Άγιος Νικόλαος
21 Ιανουαρίου 2022
Travel Guide

Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για το 2022

Για τους πρόθυμους ταξιδιώτες, το 2021 ήταν μια χρονιά προόδου και οπισθοδρομήσεων. Μερικοί από τους κορυφαίους προορισμούς σε όλο τον κόσμο άνοιξαν ξανά στον τουρισμό τους τελευταίους 12 μήνες, τα αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν και τα κρουαζιερόπλοια επέστρεψαν στις θάλασσες καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του COVID-19 ανέβηκαν.

Ωστόσο, η εμφάνιση της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, Omicron, στα τέλη Νοεμβρίου οδήγησε σε αυξημένες ταξιδιωτικές οδηγίες και αυστηρότερους έλεγχους εισόδου. Επομένως, το 2022, οι ταξιδιώτες θα αναζητούν και πάλι προορισμούς με γνώμονα την ασφάλεια. Ακολουθεί μια πρώτη ματιά σε μερικές από τις καλύτερες επιλογές με βάση τις πιο πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), καθώς και δεδομένα από τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης (GPI) 2021—ο οποίος κατατάσσει περισσότερες από 160 χώρες κόσμο με βάση το επίπεδο κοινωνικής διαβίωσης και ασφάλειας.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Διαθέτοντας μερικούς από τους πιο πολυπόθητους προορισμούς όπως το Άμπου Ντάμπι και το Ντουμπάι, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Μέση Ανατολή είναι μία από τις δώδεκα χώρες που λαμβάνουν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 με προορισμό το 2022. Το CDC προειδοποιεί επίσης για χαμηλό επίπεδο COVID-19 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία κατατάσσονται σταθερά στην 26η θέση παγκοσμίως στο GPI.

Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι ξεκινούν το νέο έτος λαμβάνοντας ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 1 τόσο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και από το CDC. Τα νησιά είναι φυσικά ανοιχτά σε διεθνή ταξίδια, με τους αξιωματούχους να χαλαρώνουν πρόσφατα τα πρωτόκολλα εισόδου για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Τζαμάικα

Παρόμοια με τη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις χώρες Επιπέδου 1, η ομάδα Επιπέδου 2. Ωστόσο, η Τζαμάικα ξεκινά τη χρονιά ως μία από αυτές τις χώρες που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί , με αξιωματούχους να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να είναι πιο προσεκτικοί λόγω του COVID- 19 .Το CDC αναφέρει μέτριο επίπεδο κορωνοϊού εντός των συνόρων του νησιού.

Οι Μπαχάμες

Οι ταξιδιώτες που ψάχνουν τον ήλιο, άμμο και θάλασσα το 2022 μπορούν επίσης να επισκεφθούν τις Μπαχάμες με σιγουριά. Τα νησιά έλαβαν ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 2 τόσο από το State Department όσο και από το CDC τον Δεκέμβριο. Αξιωματούχοι του τουρισμού χαρακτήρισαν τις οδηγίες «απόδειξη ότι τα πρωτόκολλά μας και τα προστατευτικά μέτρα μας για την καταπολέμηση του COVID-19 στις Μπαχάμες λειτουργούν».

Ισλανδία

Ενώ ο COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί απειλή παγκοσμίως, η ευρωπαϊκή νησιωτική χώρα κατατάσσεται στην πρώτη θέση στο GPI και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της λίστας της Berkshire Hathaway Travel Protection με τα ασφαλέστερα μέρη για να ταξιδέψετε το 2022.

Φίτζι

Αποτελούμενο από εκατοντάδες νησιά στον Νότιο Ειρηνικό, τα Φίτζι είναι ένας ονειρικός προορισμός. Οι μελλοντικοί επισκέπτες θα χαρούν να μάθουν ότι η χρονιά ξεκινά στο Επίπεδο 1 στην ταξιδιωτική συμβουλευτική κλίμακα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Εν τω μεταξύ, το CDC εξέδωσε επίσης ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1 για τα Φίτζι, υποδεικνύοντας χαμηλό επίπεδο του ιού στα νησιά.

Καναδάς

Ο Καναδάς είναι συνήθως μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο και ενώ για τον COVID-19 έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες επιπέδου 3 από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το CDC για το 2022, ο προορισμός της Βόρειας Αμερικής, κατατάσσεται 12ος παγκοσμίως στο GPI του 2021 και τρίτος στη λίστα της Berkshire Hathaway Travel Protection με τα πιο ασφαλή μέρη για να ταξιδέψετε το 2022.

Γρενάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί στη Γρενάδα λόγω του COVID-19 και το CDC έχει εκδώσει παρόμοια ειδοποίηση επιπέδου 2 για το νησί της Καραϊβικής, υποδεικνύοντας ένα μέτριο επίπεδο κορωνοϊού. Μπαίνοντας στο 2022, το Spice Isle είναι ανοιχτό σε ταξιδιώτες που είναι εμβολιασμένοι.

Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι απαγορευμένη για τους περισσότερους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του COVID-19 το 2020, αλλά η άφιξη του 2022 προσφέρει ελπίδα ότι οι τουρίστες θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ξανά ευπρόσδεκτοι. Η νησιωτική χώρα κατατάσσεται τρίτη στο GPI του 2021 πίσω μόνο από την Ισλανδία και τη Δανία και τερμάτισε δεύτερη στη λίστα της Berkshire Hathaway Travel Protection με τα ασφαλέστερα μέρη για να ταξιδέψετε το 2022.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Πρόταση “βόμβα” της Κομισιόν: Απαραίτητη η τρίτη δόση για ταξίδια εντός ΕΕ

Γ. Π.

Τα 7 πιο απομονωμένα μοναστήρια στον κόσμο

Γ. Π.

Οι 10 καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης

Γ. Π.

Marketing Greece: Kαμπάνια για τις υπαίθριες δραστηριότητες στην Ελλάδα

Γ. Π.

Η Κρήτη στους κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών για διακοπές στην Ευρώπη το 2022

Γ. Π.

Η Marriott Bonvoy συνδέεται στο Metaverse με NFTs εμπνευσμένα από ταξίδια

Γ. Π.
φορτώνει....