17.5 C
Άγιος Νικόλαος
27 Οκτωβρίου 2021
Food & Beverages

Οι νικητές των βραβείων Bocuse d’Or 2021

Η Γαλλία στέφθηκε βασίλισσα των βραβείων Bocuse d’Or 2021 κατά τη διάρκεια του διεθνούς trade show σχετικά με τη φιλοξενία και την εστίαση Sihra, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λυών.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί σύμφωνα με τη γνώμη πολλών τους Ολυμπιακούς της γαστρονομίας. Φέτος ήταν ακόμη πιο σημαντική, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε μετά από μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και στασιμότητας, λόγω της πανδημίας, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλαντούχους σεφ από όλο τον κόσμο να δείξουν τις δεξιότητές τους.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα της Δανίας, ενώ το Bronze Bocuse και την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα της Νορβηγίας. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο συγκεκριμένος θεσμός χρωστά το όνομά του στον Γάλλο chef Paul Bocuse, τον θρύλο της nuvelle cuisine με τα τρία αστέρια Michelin στη φαρέτρα του και ιδρυτή του φημισμένου Auberge du Pont de Collonges.

Στη φετινή διοργάνωση, οι ιθύνοντες αποφάσισαν πως οι 12 διαγωνιζόμενες χώρες έπρεπε να «κονταροχτυπηθούν» με βάση τις νέες γαστρονομικές τάσεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μετά τα μέτρα κατά του ιού. Οι σεφ κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα take-away γεύμα βασισμένο στις ντομάτες και ένα plateau βασισμένο στο μοσχάρι. Την πρώτη μέρα διαγωνίστηκαν όλες οι χώρες, ενώ στον τελικό έλαβαν μέρος μόνο εννέα. 

Δείτε ακόμα

Εστίαση: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις

Γ. Π.

Σπουδαία μέρα για τους Έλληνες παραγωγούς!!!

Μ. Τ.

ΕΛΣΤΑΤ: Ανατιμήσεις μέχρι 21% στα τρόφιμα – «Εκτόξευση» σε ενέργεια, καύσιμα, μεταφορές

Μ. Τ.

Εστίαση: Στο τραπέζι το άνοιγμα με αποστειρωτές αέρα

Μ. Τ.

Diamond award και 3 αστέρια για τα 182 ελληνικά τρόφιμα και ποτά που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Μ. Τ.

Κρήτη: Ένας κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ν. Π.
φορτώνει....