Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Οι Managers έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του προσωπικού

Νέα δεδομένα υποδηλώνουν ότι για σχεδόν το 70% των ανθρώπων, ο διευθυντής τους έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία από ότι ο θεραπευτής ή ο γιατρός τους – και είναι ίσος με τον αντίκτυπο του συντρόφου τους. Εάν είστε ηγέτης, έχετε δίκιο που βρίσκετε αυτά τα δεδομένα αποθαρρυντικά.

Το διακύβευμα για την ηγεσία ήταν πάντα υψηλό, αλλά το να γνωρίζεις ότι επηρεάζεις τους ανθρώπους τόσο πολύ, είναι αιτία για τους ηγέτες να κάνουν απολογισμό και να διασφαλίσουν ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να να έχουν τον πιο θετικό αντίκτυπο στους ανθρώπους τους.

Θέματα Ψυχικής Υγείας

Σύμφωνα με το 69% των ανθρώπων, οι διευθυντές τους είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία, όπως και ο αντίκτυπος του συντρόφου τους. Και αυτό ήταν περισσότερο από τον αντίκτυπο του γιατρού τους (51%) ή του θεραπευτή (41%). Αυτό σύμφωνα με μια νέα μελέτη του The Workforce Institute στο UKG, η οποία περιελάμβανε 3.400 άτομα σε 10 χώρες.

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων επηρεάζεται από το άγχος. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τη μελέτη, το 43% των εργαζομένων δηλώνουν εξαντλημένοι και το 78% λέει ότι το άγχος επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της εργασίας τους. Άλλες πτυχές της ζωής επηρεάζονται επίσης καθώς το 71% λέει ότι το άγχος στην εργασία επηρεάζει αρνητικά τη ζωή του στο σπίτι, το 64% λέει ότι υποβαθμίζει την ευημερία του και το 62% λέει ότι υποβαθμίζει τις σχέσεις του.

Εκτός από τους ανθρώπινους λόγους για να δοθεί προσοχή στην ψυχική υγεία, οι επιχειρήσεις ωφελούνται από την καλή ψυχική υγεία των εργαζόμενων τους . Όταν οι άνθρωποι έχουν θετική ψυχική υγεία, το 63% δηλώνουν αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και το 80% δηλώνουν ότι έχουν ενέργεια.

Ο Ηγετικός Ρόλος

Οι ηγέτες έχουν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη συμβολή στις συνθήκες για θετική ψυχική υγεία — τη δική τους και των άλλων. Εδώ θα βρείτε τις πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις.

Διαχειριστείτε τον εαυτό σας

Πολλοί ηγέτες προσπαθούν να προστατεύσουν τα μέλη της ομάδας από το άγχος ή την πρόκληση αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την πιο σκληρή δουλειά ή την επιπλέον δουλειά. Στην πραγματικότητα, το 35% των ηγετών στη μελέτη του Ινστιτούτου Εργατικού Δυναμικού ανέφεραν ότι αγχώνονται στη δουλειά και το 42% ένιωσαν ότι ήταν λόγω του άγχους που ασκούσαν στον εαυτό τους.

Ως ηγέτης, πείτε όχι στην πολλή δουλειά για τον εαυτό σας ή την ομάδα σας και αντισταθείτε στην παρόρμηση να αναλάβετε τη δουλειά μόνοι σας. Οι άνθρωποι παρακολουθούν πώς διαχειρίζεστε τον δικό σας φόρτο εργασίας και χρησιμοποιούν τις επιλογές σας ως πρότυπο είτε τις εννοείτε είτε όχι. Αποφύγετε λοιπόν να υπερφορτώνετε τον εαυτό σας. Εκπαιδεύστε άλλους, εκχωρήστε, ενδυναμώστε και εξασφαλίστε ομαδική εργασία και συντονισμό με άλλες τις ομάδες, ώστε να μην πέσουν όλα στους ώμους σας.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων λένε ότι ο διευθυντής τους δεν αναγνωρίζει τη δική τους επίδραση στην ευημερία των άλλων. Να είστε ενήμεροι. Οι άνθρωποι επηρεάζονται από όλους τους γύρω τους, αλλά οι ηγέτες έχουν τεράστιο αντίκτυπο – και οι άνθρωποι τείνουν να βάζουν τη συμπεριφορά του ηγέτη στο μικροσκόπιο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που λένε και κάνουν οι ηγέτες.

Δώστε έμφαση στην ενσυναίσθηση γιατι εκτος του ότι είναι σωστό και επειδή έχει θετικές επιπτώσεις στην καινοτομία, τη δέσμευση και τη διατήρηση της συνοχής στην ομάδα. Ρωτήστε τους ανθρώπους πώς τα πάνε, βοηθήστε τους όταν βλέπετε ότι δεν είναι συγκεντρωμένοι ή όταν μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη επειδή εργάζονται σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόβλημα.

Επιπλέον, συνδέστε τους ανθρώπους με πόρους είτε πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας εργαζομένων από την ομάδα ανθρώπινου δυναμικού ή προγράμματα για την υποστήριξή τους. Σύμφωνα με τη μελέτη του Εργατικού Ινστιτούτου, το 70% των ανθρώπων θα ήθελε ο διευθυντής τους να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ψυχική τους υγεία και αυτοί είναι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό.

Δώστε στους ανθρώπους έναν λόγο να νοιάζονται

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται μια σύνδεση με ένα σκοπό και μια ευρύτερη εικόνα, τείνουν να αισθάνονται καλύτερα και για τη δουλειά τους. Υπενθυμίσετε στους ανθρώπους το όραμα και την αποστολή του οργανισμού και να είστε σαφείς σχετικά με τη σημασία της δουλειάς τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Gallup, όταν οι άνθρωποι εργάζονται με υβριδικό τρόπο (που είναι ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων σήμερα), μπορεί να δυσκολεύονται ιδιαίτερα να αισθάνονται συνδεδεμένοι με το σκοπό του οργανισμού και την κουλτούρα του και μπορεί να μην είναι ξεκάθαροι για τις προσδοκίες τους. ή το νόημα της δουλειάς τους. Μπορείτε να βοηθήσετε εμπνέοντας το σκοπό και δίνοντάς τους μια ξεκάθαρη αίσθηση του τι σημαίνει επιτυχία για τη δουλειά τους και πώς συνδέεται με τη δουλειά των συναδέλφων και των πελατών τους.

Συνδέστε τους ανθρώπους

Μπορείτε επίσης να επηρεάσετε θετικά την ευημερία των ανθρώπων φροντίζοντας να είστε προσβάσιμοι. Να είστε διαθέσιμοι, να επικοινωνείτε γρήγορα με τους άλλους και να δίνετε σαφήνεια σχετικά με το πώς και πότε μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Όταν οι ηγέτες είναι παρόντες και προσβάσιμοι, συμβάλλει στην εμπιστοσύνη, τη θετική κουλτούρα και την αίσθηση των ανθρώπων για τη σημασία τους στον οργανισμό.


Επίσης, συνδέστε τα μέλη της ομάδας με άλλους στον οργανισμό. Η σύνδεση είναι κρίσιμη για την ευημερία και την ευτυχία, είτε οι άνθρωποι είναι εσωστρεφείς είτε εξωστρεφείς. Βοηθήστε τα μέλη της ομάδας να δημιουργήσουν σχέσεις καθοδήγησης, οργανώστε την εργασία ώστε οι άνθρωποι να συνεργάζονται σε διάφορα τμήματα και εξετάστε το ενδεχόμενο χορηγίας εθελοντικών προσπαθειών για τα μέλη της ομάδας να ενωθούν στην υπηρεσία της κοινότητας.

Παροχή πρόκλησης

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι χρειάζονται μια σωστή, χρυσή ποσότητα άγχους. Χωρίς πρόκληση, οι άνθρωποι θα χάσουν τα κίνητρα.

Βεβαιωθείτε ότι δίνετε στους ανθρώπους ευκαιρίες να μάθουν και να εξελιχθούν. Ρωτήστε τους τι θέλουν στους σημερινούς τους ρόλους και στον επόμενο ρόλο τους. Μην υποθέσετε ότι όλοι θέλουν προαγωγές στο ίδιο τμήμα. Για ορισμένους, η ανάπτυξη μπορεί να περιλαμβάνει ρόλους σε αλλά τμήματα.

Αν γνωρίσετε τους ανθρώπους σας, θα καταλάβετε τι τους παρακινεί και στη συνέχεια, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ταιριάξετε τις επιθυμίες τους στην εργασία, έτσι ώστε η δουλειά τους να είναι ευχάριστη κάτι που θα προσθέσει αξία στον οργανισμό.

Δώστε στους ανθρώπους επιλογή

Όταν οι άνθρωποι έχουν επιλογές και αυτονομία, είναι πιο πιθανό να βιώσουν ευημερία. Και η ευελιξία έχει θετικά αποτελέσματα και για τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καινοτομίας , σύμφωνα με μελέτη της Atlassian.


Ενδυναμώστε τους ανθρώπους με όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές για το πού, πότε και πώς εργάζονται. Δώστε τους τον έλεγχο των έργων στα οποία εργάζονται και του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούν τα πράγματα. Φυσικά ορισμένες θέσεις εργασίας θα προσφέρονται για μεγαλύτερη ευελιξία από άλλες, αλλά η παροχή αυτονομίας όπου είναι δυνατόν συμβάλλει σημαντικά στην ευημερία των εργαζομένων.

Φροντίστε την υγεία σας

Οι καλύτεροι ηγέτες φροντίζουν τη δική τους ψυχική υγεία και δίνουν προσοχή και στα μέλη της ομάδας τους. Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις τόσο μεγάλο αντίκτυπο στους ανθρώπους, αλλά δεν είναι επίσης πυρηνική φυσική. Οι ηγέτες μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο συντονίζοντας, ακούγοντας και επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση και συμπόνια. Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αλλά και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι επίσης υψηλές, όταν οι ηγέτες κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Πηγή: Forbes.com

Tracy Brower, PhD sociologist and the author of The Secrets to Happiness at Work

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Δεν πάει άλλο» Όλοι στους δρόμους στις 2 Μαρτίου

Γ. Π.

15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για τις μονομερής αιτήσεις αναστολής σύμβασης

Γ. Π.

Καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 97.329 δικαιούχους

N. K.

Όλη η διαδικασία για τη υποβολή των μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων

Γ. Π.

Elounda Beach: Ανοίγει στις 24 Μαΐου

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό εργασίας

Γ. Π.
φορτώνει....