16 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Μόδα

Οι 15 πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας για το 2022

Οι μάρκες πολυτελείας εξακολουθούν να αποδίδουν καλά, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ανθεκτικότητα της αγοράς πολυτελείας. Εν μέσω παγκόσμιων αντίξοων οικονομικών, γεωπολιτικών και νομισματικών συνθηκών, οι μάρκες πολυτελείας κατάφεραν να παραμείνουν ευέλικτες. Το ερώτημα είναι ποιες μάρκες πολυτελείας είναι οι καλύτερες σε αυτήν την πράξη εξισορρόπησης μεταξύ της προσαρμογής σε νέα πρότυπα πολυτελείας σε ένα αβέβαιο πλαίσιο, διατηρώντας με επιτυχία την ταυτότητα της επωνυμίας τους.

Αυτά τα προϊόντα/υπηρεσίες φαντάζουν ξεχωριστά στο μυαλό των περισσότερων καταναλωτών λόγω της τιμής τους που τα καθιστά απρόσιτα, πράγμα το οποίο τα κάνει ελκυστικά. Η υψηλή ποιότητα λόγω των υλικών που έχουν φτιαχτεί ελκύει όλο και περισσότερους καταναλωτές. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος παράδοσής τους, ο οποίος γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, προσδίδοντάς τους κύρος και ανταγωνισμό έναντι των υπολοίπων. Επιπλέον, δημιουργούν στον καταναλωτή μια γοητεία και μια αυτοπεποίθηση, καταξιώνοντάς τον κοινωνικά, ηθικά και οικονομικά.

Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, οι τρεις μακροοικονομικές τάσεις που εντοπίσαμε για το μέλλον της πολυτέλειας το 2022 παραμένουν πιο σημαντικές από ποτέ. Το διαδικτυακό θα γίνει σύντομα το πιο πολύτιμο κανάλι πωλήσεων για τις μάρκες πολυτελείας, με το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων πολυτελείας να αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά έως το 2025. Οι αγοραστές Millennials και Gen Z είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του κλάδου. Μαζί, αυτές οι δύο γενιές εύπορων αγοραστών θα αντιπροσωπεύουν το 70% όλων των πωλήσεων πολυτελείας έως το 2025. Τέλος, η ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας από Κινέζους καταναλωτές θα καθορίσει τις επιδόσεις του κλάδου τα επόμενα χρόνια. Η Κίνα βρισκόταν σε καλό δρόμο να οδηγήσει το 42,5% των παγκόσμιων πωλήσεων πολυτελείας έως το 2025, αλλά η ανάπτυξη της αγοράς είναι πλέον υπό αμφισβήτηση.

Αυτές οι νέες τάσεις ενισχύουν την ανάγκη οι μάρκες πολυτελείας να αγκαλιάσουν το ψηφιακό πελατολόγιο , προκειμένου να υποστηρίξουν την ανάπτυξή τους και να παραμείνουν σχετικές με τις νέες γενιές εύπορων καταναλωτών.

Αρκετές μάρκες πολυτελείας είχαν αξιοσημείωτες αλλαγές στην ετήσια κατάταξή για το 2022.

Η Gucci είναι η πιο δημοφιλής μάρκα στο διαδίκτυο για το 2022. Ωστόσο, το μερίδιο του ενδιαφέροντος αναζήτησης συνεχίζει να μειώνεται (από 17,5% το 2020 σε 15,2% το 2021 και τώρα 14,8% το 2022).


Ο Dior συνεχίζει τη σταθερή ανοδική πορεία του από το #5 το 2020 στο #4 το 2021 και τώρα το #2 το 2022.


Οι 5 κορυφαίες μάρκες από μόνες τους τραβούν το 56% της προσοχής των εύπορων καταναλωτών.
Οι περισσότερες επωνυμίες, ειδικά στις 10 κορυφαίες, έχουν λιγότερη αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2022. Πιστεύουμε ότι αυτό οφείλεται στις ανακατανομές του προϋπολογισμού μάρκετινγκ που φθίνει για το Facebook και το Instagram.

Linkedin


Το 20% των εμπορικών σημάτων στη λίστα μας ανήκουν στην κατηγορία της σκληρής πολυτέλειας.


Η Estée Lauder μπαίνει ξανά στο νούμερο 15 (το μόνο καθαρό brand Beauty στη λίστα), ενώ ο Ralph Lauren κάνει είσοδο, ανεβαίνοντας στη 10η θέση.


Ο Burberry έπεσε από τη λίστα (από το #14 στο #17)
Οι Omega, Saint Laurent, Fendi και Lancôme δεν μπήκαν στο top 15.

Οι 15 πιο δημοφιλείς μάρκες πολυτελείας για το 2022

1. Gucci, Fashion

Η Gucci είναι η πιο δημοφιλής μάρκα πολυτελείας για το 2022.

2. Dior, Fashion

Dior

3. Chanel, Fashion

Chanel

4. Louis Vuitton, Fashion

Louis Vuitton

5. Hermès, Fashion

Hermes

6. Rolex, Watch

Rolex

7. Tiffany, Jewelry

Tiffany

8. Prada, Fashion

Prada

9. Versace, Fashion

Versace

10. Ralph Lauren, Fashion

Ralph Lauren

11. Armani, Fashion

Armani

12. Cartier, Jewelry

Cartier

13. Valentino, Fashion

Valentino

14. Balenciaga, Fashion

Balenciaga

15. Estée Lauder, Beauty

Estée Lauder

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Τα 10 Ποιο ακριβα Ρολόγια χειρός στο κοσμο

Γ. Π.

Εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα είναι η κολεξιόν του Οίκου Dior για το 2022

Γ. Π.
φορτώνει....