15.4 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Δημοφιλή Ξενοδοχεία

Οι 10 μεγαλύτερες εταιρείες hotel management στην Ελλάδα

Ο διαχωρισμός της ιδιοκτησίας του ακινήτου όπου στεγάζεται ένα ξενοδοχείο από τη διαχείριση της λειτουργίας του είναι μια πρακτική που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο σε επενδυτές που δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία στον τουριστικό κλάδο να τοποθετηθούν επικερδώς στο κομμάτι της φιλοξενίας.

Πλέον οι εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων έχουν αναπτυχθεί σημαντικά, με αρκετές από αυτές να διαθέτουν αρκετά μεγάλα χαρτοφυλάκια, ενώ κάποιες έχουν προχωρήσει σε συνεργασίες με μεγάλα ξενοδοχειακά brands του εξωτερικού. Ένας ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει να παραχωρήσει όλη τη διαχείριση του ξενοδοχείου του σε μια εταιρεία ή μπορεί να επιλέξει πακέτα υπηρεσιών, όπως marketing, πωλήσεις, branding, HR management κ.λπ.

HotelBrain

Ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος σε αριθμό καταλυμάτων στην Ελλάδα είναι η HotelBrain, μια από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο, με την ίδρυσή της να τοποθετείται το 2000. Αυτήν τη στιγμή διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 87 ιδιόχρηστα ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 5.500 δωματίων, σε 37 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων σε επιπλέον 90 ξενοδοχεία τρίτων.

Την προηγούμενη χρονιά, η HotelBrain πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της δύο ξενοδοχεία της Radission στην Ελλάδα, το Radisson Resort Plaza Skiathos και το Radisson Blu Euphoria Resort, Mykonos.

SWOT Hospitality

Σε λειτουργία από τον Μάιο του 2013, η SWOT Hospitality διαχειρίζεται ένα portfolio 10 ξενοδοχείων αξίας 200 εκατ. ευρώ και συνεργάζεται με τις πιο καταξιωμένες διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων, όπως η Hilton, η Marriott International Inc., η Hyatt Hotels Corporation, η Nikki Beach Hotels & Resorts, έχοντας επίσης πιστοποίηση white label operator (WLO) από την Accor S.A., την Intercontinental Hotels & Resorts και τη Leading Hotels of the World. Τα έμπειρα στελέχη της εταιρείας διαθέτουν σημαντικό track record υψηλών αποδόσεων και value creation, έχοντας συμβάλει στην εξαγορά, κατασκευή και διαχείριση μερικών από τα πιο υψηλού κύρους ξενοδοχεία της περιοχής, συνολικά άνω των 3.500 δωματίων και αξίας πλέον του 1 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η SWOT Hospitality έχει υπό τη διαχείρισή της το MonAsty, Autograph Collection by Marriott International, που υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του τον περασμένο Οκτώβριο και είναι το πρώτο ξενοδοχείο με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Zeus International

Η Zeus International είναι μια εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων που παρέχει υπηρεσίες Hotel Management και αναθέσεις αναδιάρθρωσης περιουσιακών στοιχείων σε ανεξάρτητα ξενοδοχεία και θέρετρα πολλαπλών επωνυμιών. Η εταιρεία διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, στο Μιλάνο, στο Βουκουρέστι, στη Λευκωσία και στη Σόφια και πλέον έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα, με εμβέλεια σε Ιταλία, Κύπρο και Ρουμανία. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από περισσότερα από 20 ξενοδοχεία, δυναμικότητας άνω των 3.500 δωματίων. Αποτελεί βασικό στρατηγικό εταίρο των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων στον κόσμο (Wyndham Hotels & Resorts, Radisson Hotels, Hilton Hotels) στην νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και μεγάλων θεσμικών επενδυτών.

Selected Hideaways

Η Selected Hideaways είναι μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, με επικέντρωση στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών προτάσεων και λύσεων προς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και βιλών. Έχοντας συμπληρώσει 5 χρόνια από την ίδρυσή της, η Selected Hideaways έχει παρουσία σε δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και συγκεκριμένα διαχειρίζεται περίπου 80 ξενοδοχεία και βίλες. Προσφέρει συνεχή συμβουλευτική υποστήριξη στους τομείς των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της ανάπτυξης για ξενοδοχεία.

google news

Axia Hospitality

Εδώ και 10 χρόνια, η Axia Hospitality έχει εδραιώσει την παρουσία της στη διαχείριση ξενοδοχειακών κρατήσεων και πωλήσεων, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 50 ξενοδοχεία, δυναμικότητας 1.450 δωματίων. Πρόσφατα εισήλθε και στον χώρο του management & leasing ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με το Α77 Suites by Andronis, το οποίο είναι μέλος της SLH και λειτουργεί υπό την πλήρη διαχείριση της AXIA Hospitality, ενώ ακόμη μια ηχηρή συνεργασία πρόκειται να ανακοινώσει η εταιρεία το επόμενο διάστημα.

Modus & Amplio

Η Modus & Amplio είναι μία ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων και του επισιτισμού, καθώς και υπηρεσιών διαχείρισης αστικών και resort ξενοδοχείων, υπηρεσιών Asset management και Brand management, όπως επίσης και υπηρεσιών Στρατηγικού σχεδιασμού και Λειτουργίας, σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, επενδυτές και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει μερικά εμβληματικά ξενοδοχεία, όπως το Grande Albergo Delle Rose στη Ρόδο και το Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες, ενώ παρέχει υπηρεσίες σε περισσότερα από 40 ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Domes Resorts & Reserves

Η Domes Resorts & Reserves συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ομίλων πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, με πολλά νέα projects υπό εκπόνηση. Ο όμιλος αποτελείται από το exclusive Domes of Elounda, Autograph Collection, το κοσμοπολίτικο adults-only Domes Noruz Chania, Autograph Collection, το adults-only Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu και το bohemian luxury Domes Zeen, a Luxury Collection Resort, Chania. Το καλοκαίρι του 2021 έκανε την έναρξή του το Domes of Corfu, Autograph Collection, ένα μοναδικό παραθαλάσσιο θέρετρο σε προνομιούχα θέση απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στην παραλία της Γλυφάδας. Το 2022 ξεκίνησε το Brand Aulūs με τα Domes Aulūs Elounda και Domes Aulūs Zante, με το brand «Domes Aulūs», ο όμιλος ενισχύει την παρουσία του στην αγορά των luxury all-inclusive resort, που αποτελούν ιδιαίτερα εμπορικά concepts. Εντός του 2023 πρόκειται να ανοίξει το Domes White Coast Milos, στις βόρειες ακτές της Μήλου.

Η Domes Resorts & Reserves συνεχίζει δυναμικά τις επεκτατικές της δραστηριότητες μπαίνοντας στον χώρο της διεθνούς διαχείρισης ξενοδοχείων, με τη διαχείριση του εμβληματικού The Lake Spa Resort στην Πορτογαλία.

Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία, πέραν του τομέα της διαχείρισης όπου δραστηριοποιείται, προχώρησε στην απόκτηση ενός αυθεντικού αρχοντικού του 1903 στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, του Domes Maison, το οποίο θα λειτουργεί ως ένας χώρος φιλοξενίας που θα συνδυάζει υπηρεσίες 5 αστέρων, υψηλή γαστρονομία, τέχνη, εκδηλώσεις και ιδιαίτερο interior design.

Lamway Group

Η Lamway Hotel Management Group είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, με επικέντρωση στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών προτάσεων και λύσεων προς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και επενδυτές. Δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2008, με έντονη δράση στην τουριστική αγορά. Διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 26 ξενοδοχεία σε 12 προορισμούς ανά την Ελλάδα, προσφέροντας υπηρεσίες management και sales & revenue.

CHC Hotels

Με ένα portfolio 23 ξενοδοχείων σε Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι), Καλαμάτα και Κάρπαθο, η εταιρεία Chnaris Hotel Management, Development & Consulting (CHC Hotels) προσφέρει 4 εναλλακτικά προγράμματα υπηρεσιών: Ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων, Πλήρη διαχείριση ξενοδοχείων, Σύναψη συμβάσεων με όλους τους τουριστικούς οργανισμούς, καθώς και πλήρη διαχείριση των πωλήσεων και, τέλος, Franchise Corporation, βάσει του οποίου τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα της εταιρείας και λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα της Chnaris, ανάλογα με την κατηγορία και το είδος/concept του ξενοδοχείου.

Tresor Hospitality

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και διαθέτει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο 13 ξενοδοχείων, δυναμικότητας 612 δωματίων. Με υπηρεσίες hotel management που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα της λειτουργίας ενός ξενοδοχείου, από τη μελέτη βιωσιμότητας και τις ενέργειες που προηγούνται του ανοίγματος μιας μονάδας έως τη στελέχωση με το κατάλληλο δυναμικό, τη διαχείριση των πωλήσεων και κρατήσεων, καθώς και τις δράσεις marketing και δημοσίων σχέσεων, η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερα από 520 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο για τα 612 δωμάτια που διαχειρίζεται συνολικά.

Πηγή: powergame.grΒίκη Τρύφωνα 

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Γιάννης Ρέτσος: Αν παραμείνει κλειστο δεύτερη χρονιά ξενοδοχείο, δεν πρόκειται να ξανανοίξει

Γ. Π.

Niko Seaside Resort στον Άγιο Νικόλαο: Θα αποτελέσει το δεύτερο MGallery στη χώρα μας (Εικόνες)

Γ. Π.

Γρ. Τάσιος: “Θέλει και το επιχειρείν τη δική του ενίσχυση, διότι οι θέσεις εργασίας θα κινδυνέψουν”

Γ. Π.

Evrima: Δείτε την υπερπολυτελή θαλαμηγό της Ritz-Carlton

Γ. Π.

Ελληνικό ξενοδοχείο είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανάμεσα στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης και του κόσμου

Γ. Π.

Elaia Grove: Οι νέες πολυτελείς βίλες των Aria Hotels στην Καλαμάτα

Γ. Π.
φορτώνει....