16.5 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαρτίου 2023
Travel Guide Τουρισμός

Οι 10 καλύτερες βαλίτσες ταξιδίου

Ανεξάρτητα από το αν πας για διακοπές ή σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, μια αξιοπρεπής βαλίτσα είναι η βάση του κάθε ταξιδιού.

Όσοι ταξιδεύουν πολύ γνωρίζουν ότι χωρίς ποιοτική βαλίτσα είναι αδύνατο. Ειδικά αν ταξιδεύετε αεροπορικώς, άλλωστε ως γνωστόν, οι υπάλληλοι των αεροδρομίων δεν έχουν έλεος για τις αποσκευές.. Ως εκ τούτου, μια βολική, αξιόπιστη και μάλλον ανθεκτική βαλίτσα είναι απαραίτητο πράγμα.

Πώς να επιλέξετε, τι να δώσετε προσοχή και ποια είναι τα καλύτερα μοντέλα σήμερα;

Υλικό

Οι συσκευές φτιαγμένες από το υλικό ABS (συμπολυμερές ακρυλονιτριλίου-βουταδιενίου-στυρολίου) ή πολυπροπυλενίου είναι πολύ πιο άκαμπτες από τις βαλίτσες από ύφασμα. Οι κατασκευαστές συνήθως δίνουν προσοχή την ελαφρότητα, την αντοχή τους στο νερό και την ευκολία καθαρισμού. Το ερώτημα είναι, εάν δεν θα καταστραφούν υπό την πίεση άλλων βαλιτσών; Η απάντηση είναι απλή – αν επιλέξεις μια βαλίτσα υψηλής ποιότητας από έναν αποδεδειγμένο κατασκευαστή, μπορείς να κοιμηθείς (και να ταξιδέψεις!) ήρεμα.Απότα πλαστικά μοντέλα θα πρέπει να προτιμάτε τις βαλίτσες από πολυπροπυλένιο και πολυανθρακικό. 

Λαβή

Μια καλή βαλίτσα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με τρεις χειρολαβές – αναδιπλούμενες και δύο ραμμένες για να φέρουν μια τσάντα ταξιδιού. Η αναδιπλούμενη λαβή θα πρέπει να ασφαλίζεται καλά μέσα στη βαλίτσα, είναι καλύτερα αν δεν υπάρχει κουμπί, στην περίπτωση αυτή η πιθανότητα να χαλάσει είναι μικρότερη. Αξίζει επίσης να εκτιμήσεις το μήκος της λαβής – έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σκύβεις ενώ περπατάς.

Ρόδες

Είναι εξίσου σημαντικές με τη λαβή! Μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα των ροδών σχεδόν αμέσως. Τα πλαστικά στοιχεία ακούγονται πιο δυνατά, λιγότερο στρίβουν και σπάνε εύκολα. Η πιο βολική επιλογή είναι να πάρεις μια βαλίτσα με ρόδες από καουτσούκ – κατά προτίμηση με τέσσερις που περιστρέφουν 360 μοίρες.

Κατασκευαστής

Ορισμένοι κατασκευαστές πραγματικά αξίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αξίζει να παίρνεις τυχαία μοντέλα από εμπόρους του δρόμου ή από ύποπτους προμηθευτές. 

Ας δούμε όμως τις 10 καλύτερες βαλίτσες ταξιδιού για το 2023

Samsonite Omni expandable luggage 20″ carry-on

Delsey Paris Chatelet 19″ carry-on

Rimowa original cabin carry-on

Rimowa Essential


Carl Friedrik The Carry-On

Samsonite Freeform hardside 28-inch 

Monos 30″ Check-In Large

Quince hardshell suitcase

Travelpro Platinum Elite spinner 25″

Victorinox Spectra 3.0

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Συμμετοχή της Περφέρειας Κρήτης σε διεθνή έκθεση για τον αρχαιολογικό τουρισμό

Γ. Π.

Οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το Πάσχα

Γ. Π.

Τουρισμός: Εκπόνηση σχεδίου για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας

Γ. Π.

Γ. Ραζβόζοβ, υπουργός Τουρισμού Ισραήλ: Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς η Ελλάδα

N. K.

Οργή στον Τουρισμό της Κρήτης για τις κατεδαφίσεις που προωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Γ. Π.

Κρήτη: 200.000 τουρίστες ως το τέλος Απριλίου

N. K.
φορτώνει....