Φορείς

ΟΑΕΔ-Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας.

Ένα νέο σχέδιο σχετικά με την χορήγηση και το ύψος του επιδόματος ανεργίας, δρομολογείται από  το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη, στόχος είναι το επίδομα ανεργίας να είναι πιο επωφελές

Η πρόταση είναι  οι άνεργοι να μην λαμβάνουν απλά ένα επίδομα για έως 12 μήνες, αλλά να τους δίνεται ένα κίνητρο επιστροφής  στην αγορά εργασίας.

Για αυτό το λόγο θα υπάρξουν  σύντομα αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησης και στον χρόνο καταβολής του.

Η επιτροπή Πισσαρίδη ειδικά για το επίδομα ανεργίας που θα χορηγείται από τον ΟΑΕΔ, θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού ,να χορηγείται επί ένα 6μηνο,αρκεί ο άνεργος να συμμετέχει στα προγράμματα κατάρτισης.

Βέβαια υπάρχουν διάφοροι παράγοντες για να εφαρμοστεί και στην πράξη η  κατεύθυνση της Έκθεσης Πισσαρίδη. Όπως οι οικονομικές δυνατότητες του ΟΑΕΔ, οι οποίες πάντα σχετίζονται με την συνολική δυνατότητα της οικονομίας

Σήμερα το επίδομα ανεργίας χορηγείται μετά την απόλυση για ένα διάστημα 5 – 12 μήνες, ανάλογα με τις ημέρες εργασίας που έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι.

Δείτε ακόμα

Συνεισφορά και Αιμοδοσία από το σύλλογο εστίασης Αγίου Νικολάου, προς στο σύλλογο “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”

N. K.

Όχι εισιτήριο στον Μπάλο

Γ. Π.

Πρόσκληση από τον ΕΟΤ προς τις ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece App

Γ. Π.

Καλαντζάκης: Ασφαλής τουριστικός προορισμός ο Δήμος Ιεράπετρας

Γ. Π.

HORECA 2023: Έρχεται η μεγαλύτερη έκθεση για τα ξενοδοχεία και την εστίαση

Γ. Π.

Thessaloniki Wine Selfie-Η Θεσσαλονίκη πλημμυρίζει από κρασί

N. K.
φορτώνει....