Τουρισμός

Ο τουρισμός ανοίγει 14 Μάϊου χωρίς τους βρετανούς

Ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να χαλάρωσε τους περιορισμούς για το lockdown στο Ηνωμένο, για τα ταξίδια στο εξωτερικό, ωστόσο, οι Βρετανοί, που αποτελούν τη δεύτερη πιο σημαντική αγορά για την Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη καθώς ο πρωθυπουργός της Βρετάνιας συμβούλευσε χθες τους πολίτες του να μην κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. «Ελπίζουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μετά τις 17 Μαΐου», είπε αναφερόμενος στα διεθνή ταξίδια

Η προγραμματισμένη ημερομηνία για την επανέναρξη των μη απαραίτητων διεθνών ταξιδιών παραμένει η 17η Μαΐου αλλά οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης προειδοποιούν ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μια παράταση αυτής της ταξιδιωτικής απαγόρευσης λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων σε πολλές περιοχές στον κόσμο. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί αργότερα και πιο κοντά στον Μάη, όπως είπαν.

Οι Βρετανοί σχεδιάζουν να κατηγοριοποιήσουν τις χώρες προορισμού, χρησιμοποιώντας κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες ζώνες, ανάλογα με τον βαθμό επιδημιολογικού κινδύνου, όπως αυτός εκφράζεται από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, την επιμόλυνση και το πλήθος των κρουσμάτων αλλά και την διασπορά των μεταλλάξεων της Covid-19 σε κάθε χώρα. 

Θεοχάρης: “Φυσικά και θα ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου

Ανοίγουμε με ασφάλεια και παρά την κινδυνολογία”, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακής Μάλαμα.

Ο υπουργός απάντησε και για τις covid-free περιοχές. “Το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού. Είναι προσεκτικό, είναι ισορροπημένο και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

“Ανοίγουμε με ένα σχέδιο πέντε σημείων και άμυνας για το επόμενο χρονικό διάστημα και με τις προϋποθέσεις είτε εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ και με τον δειγματοληπτικό έλεγχο με το σύστημα EVA, το οποίο ήταν άκρως επιτυχημένο και για το οποίο έχουμε κερδίσει την διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι στα σύνορα θετικοί, με τα ξενοδοχεία απομόνωσης, ώστε να μπορέσουμε να τους απομονώνουμε, με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό, ο οποίος θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας”, είπε ο κ. Θεοχάρης και υπογράμμισε: “θα ανοίξουμε με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία κράτησαν και πέρσι ασφαλείς τους εργαζόμενους και τους τουρίστες και τους συμπολίτες μας και φυσικά θα τους κρατήσουν και φέτος με τις προσαρμογές που θα κάνουμε”.

Χωρίς καραντίνα θα εισέρχονται στην Ελλάδα όλοι οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί επιβάτες

Ελπίδα να μην χαθεί και ο Μάϊος δίνει η υπουργική απόφαση να γίνεται η είσοδος στη χώρα χωρίς καραντίνα, των πολιτών από το Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19 και που θα φέρουν μαζί τους αποδεικτικό εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Επίσης πρέπει να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και να φέρουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα

Το ελληνικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού υιοθέτησε η Παγκόσμια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Γ. Π.

Guardian: Ακριβότερα έως 30% τα πακέτα για διακοπές στους Βρετανούς

Γ. Π.

Ρέτσος (ΣΕΤΕ): Αισιοδοξία για το 2022 αλλά και ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας: «Τα ρεκόρ στην κρουαζιέρα φέρνουν έσοδα στις τοπικές οικονομίες»

N. K.

Conde Nast Traveller | Tα 6 καλύτερα ξενοδοχεία της Κρήτης

N. K.

Τουρισμός μέτρα στήριξης: Ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ, όπως στην εστίαση

Γ. Π.
φορτώνει....