Δημοφιλή Επιστήμη Τουρισμός

Ο αντίκτυπος του ChatGPT στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Κάθε τόσο, μια τεχνολογική καινοτομία αναπτύσσεται φαινομενικά από τη μια μέρα στην άλλη – και ξαφνικά όλοι, παντού μιλούν για αυτήν. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται συο μυαλό είναι το TikTok. Αλλά ο ρυθμός με τον οποίο το ChatGPT έχει μετατραπεί από κάτι άγνωστο σε πανταχού παρόν φαίνεται άνευ προηγουμένου.

Το ChatGPT που κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου από το OpenAI, ChatGPT (που σημαίνει Generative Pre-trained Transformer) είναι ένα δωρεάν chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έχει απίστευτα ανθρώπινες επικοινωνιακές δεξιότητες (και μια έκδοση premium με χρέωση). Μια αναζήτηση στο Google για τον όρο “ChatGPT” εμφανίζει σχεδόν 280 εκατομμύρια αποτελέσματα – με παραδείγματα της ικανότητάς του να γράφει ποίηση, να συνθέτει στίχους, να παίζει παιχνίδια, να κάνει δοκιμές και ακόμη και να κωδικοποιεί έναν ολόκληρο ιστότοπο.

Ο ηθοποιός και συνιδιοκτήτης του Mint Mobile Ryan Reynolds επιδεικνύει τη χρήση του σε μια νέα διαφήμιση για την εταιρεία κινητής επικοινωνίας. Η Microsoft φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο επένδυσης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον κάτοχο του ChatGPT Open AI, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης. Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με αναρτήσεις που υποστηρίζουν γιατί το ChatGPT είναι ή δεν είναι το πιο ισχυρό εργαλείο στον κόσμο.

Τι σημαίνει λοιπόν – αν μη τι άλλο – το ChatGPT και άλλα παραγωγικά chatbot AI για την ταξιδιωτική βιομηχανία;

Οι εταιρείες και οι μεμονωμένοι χειριστές θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία με ουσιαστικούς τρόπους ή θα εξαφανιστεί από το προσκήνιο όταν κοπάσει ο ντόρος.

Πολύς κόσμος χρησιμοποιεί πλέον το εργαλείο αυτό, το οποίο είναι δωρεάν διαθέσιμο στο Διαδίκτυο

Ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών υφίσταται μεταμόρφωση και πολλές εταιρείες κοιτούν το μέλλον των επαγγελματικών ταξιδιών το 2023 και μετά. Ένας τρόπος εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού της διαδικασίας είναι μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτό δυνητικά προσφέρει μια ποικιλία από χρήσιμες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες.

Ο αντίκτυπος του ChatGPT στην ταξιδιωτική βιομηχανία


Η ταξιδιωτική βιομηχανία εξελίσσεται με πολλούς τρόπους και η εισαγωγή της τεχνολογίας ChatGPT είναι μόνο μία από τις πολλές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα. Το ChatGPT είναι μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να λάβει οδηγίες και να εκτελέσει εργασίες όπως η σύνταξη άρθρων. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερες ταξιδιωτικές εταιρείες. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τον αντίκτυπο του ChatGPT στην ταξιδιωτική βιομηχανία, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του:

Καθώς η τεχνολογία AI και ChatGPT συνεχίζει να βελτιώνεται, θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικαταστήσει πολλές από τις υπηρεσίες θυρωρείου που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά από επαγγελματίες ταξιδιώτες. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο βελτιωμένη και αποτελεσματική εμπειρία, με το AI και το ChatGPT να παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες σε όλους τους ταξιδιώτες.

Μπορείτε να πάρετε ιδέες για το πού να πάτε, να σχεδιάσετε μια ολόκληρη διαδρομή και να αποκτήσετε πληροφορίες για τον πολιτισμό, την κουζίνα και την ιστορία.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το ChatGPT αλλάζει την ταξιδιωτική βιομηχανία είναι μέσω της βελτιστοποίησης SEO. Το SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του περιεχομένου ενός ιστότοπου, ώστε να εμφανίζεται υψηλότερα στις κατατάξεις των μηχανών αναζήτησης.


Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το ChatGPT επηρεάζει την ταξιδιωτική βιομηχανία είναι μέσω της ικανότητάς του να δημιουργεί περιεχόμενο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για να παράγουν περιεχόμενο γρήγορα, δίνοντάς τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων επιχειρήσεων. Επιπλέον, το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του πελάτη. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να φανούν και να χρησιμοποιηθούν. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για τους ταξιδιώτες, καθώς μπορεί να διευκολύνει την εύρεση πληροφοριών για συγκεκριμένα θέματα ή τοποθεσίες.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ChatGPT, οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο που είναι βελτιστοποιημένο για SEO. Επομένως είναι πιο πιθανό να το δουν οι δυνητικοί πελάτες. Το ChatGPT έχει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσει μοναδικό και μη λογοκλοπικό περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να είναι επωφελές για την κατάταξη SEO.

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το ChatGPT έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μοναδικό και όχι προϊόν λογοκλοπής περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να είναι επωφελές για τους ταξιδιώτες. Αυτό διασφαλίζει ότι οι ταξιδιώτες λαμβάνουν αυθεντικές και ακριβείς πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, αντί για περιεχόμενο που έχει αντιγραφεί από άλλους ιστότοπους.

Την άποψη τους καταθέτουν και 2 ανώτερα στελέχη του ομίλου της Expedia και Booking.com

Rajesh Naidu, αντιπρόεδρος στην Expedia Group


– Η τεχνητή νοημοσύνη εγκαινίασε μια νέα εποχή εξατομικευμένων εμπειριών, τις οποίες το ChatGPT μπορεί να κάνει ακόμα πιο εξελιγμένες. Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης χρειάζονται μεγάλα σύνολα δεδομένων για να τροφοδοτηθούν και η πλατφόρμα μας είναι τεράστια. έχουμε πάνω από 70 petabytes δεδομένων που τροφοδοτούν έξι δισεκατομμύρια προβλέψεις τεχνητής νοημοσύνης ετησίως. Με ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων που ήδη υπάρχει, η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στην πλατφόρμα μας θα μπορούσε να υπερ-προσωποποιήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης για ταξιδιώτες και να υποστηρίξει το όραμά μας να προσφέρουμε ανοιχτές, ευέλικτες επιλογές αναζήτησης.

-Οι δυνατότητες συνομιλίας έχουν προχωρήσει πολύ την τελευταία δεκαετία, αλλά υπάρχει ακόμα μια τεράστια ευκαιρία να τις βελτιώσουμε εκπαιδεύοντας chatbots για την κατανόηση και την πρόβλεψη των προτιμήσεων των ταξιδιωτών. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η πλατφόρμα μας έχει τροφοδοτήσει πάνω από 29 εκατομμύρια εικονικές συνομιλίες, οι οποίες εξοικονόμησαν περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια ώρες σε χρόνο αντιπροσώπου, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να επιλύουν προβλήματα πιο γρήγορα με την αυτοεξυπηρέτηση.

-Μια άλλη πραγματική ευκαιρία για το ChatGPT στα ταξίδια είναι ο προγραμματισμός ταξιδιού. Φανταστείτε εάν οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ένα δρομολόγιο ταξιδιού ή να προσδιορίσουν κορυφαία ξενοδοχεία για το ταξίδι τους και να βάλουν το AI να προσθέσει αυτόματα αυτές τις προτάσεις στον πίνακα ταξιδιών της Expedia. Μπορεί να απλοποιήσει μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία σχεδιασμού που περιλαμβάνει το φιλτράρισμα πολλών επιλογών σε λίγα λεπτά.

Arjan Dijk, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής μάρκετινγκ στην Booking.com


-Το ChatGPT τράβηξε πραγματικά την προσοχή όλων όταν κυκλοφόρησε, αλλά η τεχνολογία εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά νηπιακή κατάσταση – ήδη διχάζει τις απόψεις με απαντήσεις που μπορεί να κυμαίνονται από διασκεδαστικές και δημιουργικές έως καταφανώς ανακριβείς. Υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες πιθανές περιπτώσεις χρήσης εάν εξελιχθεί η αποτελεσματικότητά του και, όπως συμβαίνει με όλες τις αναδυόμενες και ταχέως αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, είναι σίγουρα κάτι που θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε, ειδικά αν δούμε ότι προσθέτει αξία στην εμπειρία των πελατών μας.

[Σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης μάρκετινγκ]

-Το μάρκετινγκ είναι στα καλύτερά του όταν συνδυάζει επιστήμη και τέχνη. Αναμένουμε την τεχνολογία, τα δεδομένα και την αυστηρότητα και την ακρίβεια που μπορούν να μας καθοδηγήσουν, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να πούμε για τη δημιουργικότητα και τη διαίσθηση των ειδικών μας. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η τεχνητή νοημοσύνη όπως το ChatGPT μπορούν πραγματικά να μιμηθεί αυτά τα ίδια τα ανθρώπινα ένστικτα. Προς το παρόν, λοιπόν, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι κάτι που θα περίμενα να δω να ενσωματώνεται στη δουλειά μας σύντομα.

-Δεν πειραματιζόμαστε με την τεχνολογία για χάρη της, πρέπει να επιλύει ενεργά ένα πρόβλημα πελάτη, να απομακρύνει τις τριβές και να διευκολύνει όλους να γνωρίσουν τον κόσμο – διαφορετικά δεν είναι κάτι στο οποίο ξοδεύουμε τον χρόνο και την ενέργεια μας. Τούτου λεχθέντος, η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν ήδη σε μεγάλο βαθμό μέρος του ταξιδιού του πελάτη της Booking.com και αυτές οι καινοτομίες θα συνεχίσουν να ανοίγουν το δρόμο για την απρόσκοπτη σύνδεση όλων των πτυχών της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Από υπηρεσίες άμεσης μετάφρασης με τεχνητή νοημοσύνη που διευκολύνουν τους ταξιδιώτες να διαπραγματεύονται τις αλλαγές του σχεδίου της τελευταίας στιγμής απευθείας με οικοδεσπότες καταλυμάτων και παρόχους ενοικίασης αυτοκινήτων που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα έως μοντέλα μηχανικής εκμάθησης που ενημερώνουν αυτόματα τον οικοδεσπότη μας για καθυστερημένη άφιξη στην ιδιοκτησία τους λόγω καθυστερημένης πτήσης. Το αν το ChatGPT ή παρόμοιες καινοτομίες προσθέτουν σε αυτήν την εμπειρία μένει να το δούμε!

filoxenianews.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Οι ΗΠΑ χαλάρωσαν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Ελλάδα

Γ. Π.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Απένειμε τo πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό στο CRETAN MALIA PARK

Γ. Π.

Άσος Κεφαλονιάς: Στους ποιο ασφαλείς προορισμούς για διακοπές το 2021

Γ. Π.

Κρουαζιέρα: Αισιόδοξες προβλέψεις για το 2022

N. K.

Χάρης Θεοχάρης στο Sky News: Έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ώριμο και επαγγελματικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού

Γ. Π.

Η Ελλάδα 2ος καλύτερος προορισμός της Ευρώπης

Γ. Π.
φορτώνει....