15.8 C
Άγιος Νικόλαος
1 Δεκεμβρίου 2021
Food & Beverages

Νέα αστέρια Michelin για CTC και PELAGOS

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο νέο του CTC στον Κεραμεικό και ο Luca Piscazzi στο μεταμορφωμένο Pelagos του Four Seasons Astir Palace, στολίζουν την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή με δύο ακόμα αστέρια.

O περίφημος οδηγός γαστρονομίας Michelin μόλις ανανέωσε σήμερα το μεσημέρι (19 Νοεμβρίου) τις λίστες του για την ελληνική πρωτεύουσα: H Αθήνα αποκτά δύο ακόμα πολύτιμα αστέρια. Το εστιατόριο CTC πρωτοβρέθηκε στον οδηγό πριν από 5 χρόνια, ενώ πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στον Κεραμεικό. Εκεί, ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης με ένα μενού 11 σταδίων που εμπνέεται από τη γαστονομική παράδοση της χώρας μας και την απογειώνει με νέες τεχνικές, τιμάται πλέον με ένα αστέρι Michelin. Ταυτόχρονα, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace, με σεφ τον Luca Piscazzi (που ηγείτο στο παρελθόν του διάστερου La Dame de Pic στο Λονδίνο) τιμάται επίσης με νέο αστέρι Michelin.

Τέλος, στον Αθηναϊκό οδηγό που υπάρχει μόνο σε ψηφιακή μορφή (web & app) διατηρούν τα αστέρια τους η Σπονδή (2 αστέρια) και ακόμα τα Botrini’s, Hytra και Varoulko Seaside (όλα από ένα αστέρι). Στην επόμενη “έκδοση” του οδηγού ας αναμένουμε και νέες προσθήκες, όπως το ολοκαίνουριο -και εντυπωσιακό- Delta στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και γιατί όχι ενδιαφέρουσες “κόντρες” για ένα ακόμα, δεύτερο αστέρι.

Πηγή : Andro.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News και στο Facebook 

Δείτε ακόμα

Αλκοολούχα ποτά: Ψηφιακή επισήμανση QR code για θερμιδικό περιεχόμενο και Digital Info

Μ. Τ.

Minos Beach Art Hotel:Γαστρονομικές δημιουργίες με τον βραβευμένο Pierrot Ayer

N. K.

Vinexpo Paris 14 έως 16 Φεβρουαρίου

N. K.

Από 1 έως 5 Μαρτίου 2021 η ελληνική γαστρονομία γιορτάζει διαδικτυακά.

Μ. Τ.

Το 10ο διεθνές Master of Wine Symposium θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία το 2023

N. K.

Κρήτη: Ένας κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ν. Π.
φορτώνει....