Τουρισμός Φορείς

Μπόρις Τζόνσον: Να μην προχωρήσουν ακόμη σε κρατήσεις για το καλοκαίρι ζητά από τους Βρετανούς πολίτες

Να μην προχωρήσουν ακόμη σε κρατήσεις για το καλοκαίρι ζητά από τους Βρετανούς πολίτες ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διέψευσε  τις εκτιμήσεις και δεν ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων για τις 17 Μαΐου.

Οι ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη χώρα μας ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού που έχει ανακοινωθεί για τις 14 Μαΐου και με δεδομένο ότι οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν σημαντικό ποσοστό των αφίξεων στη χώρα μας .

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε πάντως ότι θα ενημερώσει εγκαίρως τους πολίτες αν η τρέχουσα απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό θα αρθεί στις 17 Μαΐου ή θα παραταθεί έως τουλάχιστον τα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο όποτε και εάν αρθεί η απαγόρευση των ταξιδιών για τους Βρετανούς πολίτες αυτή θα εφαρμοστεί με το σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» δηλαδή με κατάταξη των χωρών σε τρία χρώματα «πράσινο», «πορτοκαλί» και «κόκκινο» ανάλογα με την επιδιμιολογική κατάσταση και τον ρυθμό εμβολιασμών που θα έχουν επιτύχει.

Δείτε ακόμα

Η Βρετανία ετοιμάζει διαβατήρια κορωνοϊού για ταξίδια στο εξωτερικό

Γ. Π.

Νέος νόμος 4875/2021 Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης

N. K.

Κοινή δήλωση υπέγραψε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με την Υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Tηλεπικοινωνιών της Σερβίας κυρία Tatjana Matić

Γ. Π.

1ο Συμπόσιο «Ελλάδα – Η χώρα του ευ ζην»

Γ. Π.

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην Travel News Market 2022 στη Στοκχόλμη

N. K.

Στο Cretan Malia Park το Βραβείο Βιωσιμότητας 2022 EHMA σε συνεργασία με τη Diversey

Γ. Π.
φορτώνει....