18.2 C
Άγιος Νικόλαος
1 Δεκεμβρίου 2022
Food & Beverages

Minos Beach Art Hotel: Ένας κύκλος γαστρονομικών βραδιών ολοκληρώνεται

Οι γαστρονομικές βραδιές στο Minos Beach art hotel κλείνουν για φέτος αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, παρέα με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και καλεσμένο τον πολλά υποσχόμενο Σεφ Μιχάλη Μάρθα, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Μάρθας;

Ο Μιχάλης Μάρθας είναι επίτιμος Έλληνοαμερικανός σεφ. Γεννήθηκε στη Φλώριντα Κλιργουότερ στις 13 Δεκεμβρίου 1986.

Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Μεγάλωσε με φαστ φουντ και σνακς όπως τα περισσότερα παιδιά, αλλά κυρίως μεγάλωσε με σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι με τη μητέρα, τη γιαγιά και τον παππού του.

Έμαθε από μικρός την ποιότητα της υγιεινής διατροφής. Η οικογένειά του μετακόμισε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 1993 και συγκεκριμένα στην Κάλυμνο. Εκεί μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον υγιεινής διατροφής και φαγητού. Στο νησί τα πάντα καλλιεργούνται από τη φύση όπως φρέσκα θαλασσινά, κρέας, λαχανικά, φρούτα κλπ. Είναι ένα νησί που βασίζεται στον πολιτισμό και την ποιότητα της ζωής.

Τελείωσε το σχολείο στον τομέα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και IT και όπως και όλα τα αγόρια υπηρέτησε 12 μήνες στο στρατό. Όταν ρωτήθηκε τι γνώσεις είχε δήλωσε ότι γνωρίζει υπολογιστές και μουσική. Δούλεψε ως DJ από νεαρή ηλικία σε διάφορους γνωστούς μουσικούς συλλόγους στο νησί, αλλά αντί να ασχοληθεί τελικά με τη μουσική κατέληξε σεφ στην κουζίνα του στρατού , μαγειρεύοντας για όλους τους στρατιώτες και διοικητές.

Στο στρατό λοιπόν είχε την πρώτη επαφή του με το μαγείρεμα, την τέχνη και τη δημιουργία όχι μόνο φαγητών που είναι άριστα στη γεύση αλλά και είναι και τέχνη από μόνη της. Μετά το στρατό , ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή. Ήθελε να δημιουργήσει και να επιτύχει το στόχο του. Να μαγειρέψει με τον τρόπο που μεγάλωσε και διδάχτηκε από την οικογένειά του, να συνεχίσει την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού του, να μεταδόσει όλες τις αξίες που του έδωσε ο πολιτισμός του νησιού. Έτσι ακολούθησε σεμινάρια και εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη του δουλειά ήταν στο ξενοδοχείο Horizon στο νησί της Κω για δύο χρόνια στην κουζίνα, στη συνέχεια στο Elysium Resort and Spa Hotel στη Ρόδο.

Λίγα χρόνια μετά άρχισε να διδάσκει σεμινάρια και να είναι υπεύθυνος για διδασκαλία , έλεγχο και βαθμολόγηση τάξης 25 ατόμων στην Τουριστική Εκπαίδευση και τις Μαγειρικές Τέχνες, την οποία συνεχίζει να κάνει και σήμερα με όλο και περισσότερους μαθητές κάθε χρόνο.

Ο Μιχάλης Μάρθας είναι ο νέος σεφ της “Μαραθιάς” ένα από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της Ελλάδας, στην Τήνο

Είχε την τιμή και το προνόμιο να δουλέψει σε:

– The Fat Duck (3*** star Michelin) Heston Blumenthal, Αγγλία / Bray
– Waterside Inn (3 star michelin) Michel Roux, Αγγλία / Bray
– Pure C Restaurant (1* star Michelin ) Sergio Herman, Ολλανδία
– Daniel Berlin Krog ( 2** Star michelin ) Daniel Berlin, Σουηδία
– Noble restaurant (Golden Toque) Ρόδος
– Cuvee restaurant ( Awarded Alpha Guide – Greek contemporary cuisine & 1 Star FNL ) As as Exe, Chef, Κώς, Ελλάδα

Έχει επίσης εργαστεί ως ιδιωτικός σεφ στη Μύκονο (Giorgio Armani, Vogue, Frank Muller, Πρόεδρος του Κουβέιτ, Dsquared2). Και τώρα δουλεύει ως σύμβουλος Σεφ για εστιατόρια και στο Titans Hospitality στις Μπαχάμες και για εκδηλώσεις στο Bahamar Hotel, Albany Marine (Tiger Woods, Michael Jordan κ.λπ.), Privet Yachts.

Επίσης, είχε την τιμή να μαγειρέψει ειδικά για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Εργάζεται επίσης ως R&D / Consultand Chef στις Μπαχάμες, Μπάνσκο και χώρες της Ευρώπης.

Σας Περιμένουμε…!!!

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου και ώρα 20:00Minos Beach art hotel

Τηλ. κρατήσεων 28410 22345

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Οι 100 σημαντικότεροι σεφ της χρονιάς

N. K.

Ά. Γκερέκου: Η φιλοξενία και η ελληνική διατροφή πρέπει να πηγαίνουν μαζί

Ν. Π.

Αιτήσεις για το διεθνές σήμα “Διακήρυξη Μεσογειακής Διατροφής” σε επιχειρήσεις του γαστρονομικού τουρισμού

Ν. Π.

Προβληματισμός στην εστίαση για το νέο πλαίσιο

Γ. Π.

27 Μαΐου:Παγκόσμια ημέρα Chardonnay

N. K.

«8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

N. K.
φορτώνει....