24.7 C
Άγιος Νικόλαος
22 Σεπτεμβρίου 2021
Food & Beverages

Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων παρουσιάζει μία ιδιόμορφη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Μια ματιά στο ΄21 μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Ο chef Ιωσήφ Πετρώφ δημιούργησε εικόνες γαστρονομικής τέχνης (non recipies – άνευ συνταγής), εμπνευσμένες από ένα κείμενο της Στέλλας Κουτσουπάκη σχετικά με την Επανάσταση του ΄21. Πρόκειται για 21 καλλιτεχνικές δημιουργίες που φωτογράφισε ο Διογένης Παπαδόπουλος, στημένες σε «στρατιωτική παράταξη». Στην αίθουσα ακούγεται το κείμενο μεταφρασμένο σε 2 γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά) με μουσικό υπόβαθρο, μουσική σύνθεση ειδικά για την περίσταση, από το συνθέτη-πιανίστα Πάνο Γιαμπουλντάκη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος – Ιστορικός Τέχνης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ. Τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Δείτε ακόμα

Ποια η διαφορά μεταξύ Vegan και Vegetarian

Γ. Π.

Τροφές που μπορείτε να φάτε με ασφάλεια στην παραλία

Μ. Τ.

Πώς η κατάψυξη συντηρεί τα τρόφιμα και τα διατηρεί ασφαλή;

Μ. Τ.

Σοκολάτα! Το αγαπημένο μας γλύκισμα την περίοδο της πανδημίας.

Μ. Τ.

Αγροδιατροφή, ενέργεια και ευκαιρίες απασχόλησης

Ν. Π.

Συνταγές με ρίζες στην Μινωική εποχή και το σήμα “Κρητικές γεύσεις”

Ν. Π.
φορτώνει....