Ξενοδοχεία

Μεγάλη συμφωνία Μήτση-Αγγελόπουλου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία μεταξύ του ομίλου της Aldemar της οικογένειας Αγγελόπουλου και του ομίλου Μήτση, της οικογένειας Μήτση.

Πρόκειται για την αγοραπωλησία δύο ξενοδοχείων της Aldemar στον Ανισσαρά Χερσονήσου, του Aldemar Royal Mare και του Aldemar Cretan Village, για τα οποία έδειξαν έντονο ενδιαφέρον ξένα funds αλλά και κάποιες από τις ισχυρότερες ξενοδοχειακές αλυσίδες της χώρας.

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

Τελικά, τα ξενοδοχεία, όπως όλα δείχνουν, θα συμπεριληφθούν όταν ολοκληρωθεί η υπογραφία της συμφωνίας στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου Μήτση που θέλει να ισχυροποιήσει την επιχειρηματική παρουσία του στην Κρήτη.

Η Aldemar Resort σήμερα έχει συνολική δυναμικότητα 3.738 κλινών, 1.200 εργαζομένων και ένα πορτφόλιο 6 πολυτελών ξενοδοχείων και 2 κέντρων θαλασσοθεραπείας στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ επεξεργάζεται ένα νέο επενδυτικό project. Ο   Νίκος  Αγγελόπουλος είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο  Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος.

Επενδύσεις ύψους 500 εκατομμυρίων από τον όμιλο Μήτση

Ο όμιλος Μήτση, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Σταύρο Μήτση, σήμερα ελέγχει 17 παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ξενοδοχεία πόλης και θέρετρα 4 και 5 αστέρων και 11 SPA και κέντρα θαλασσοθεραπείας σε Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω και Ρόδο.

Σταύρος Μήτσης
Σταύρος Μήτσης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” ο όμιλος δρομολογεί επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη πενταετία.

Το σχέδιο αφορά την ανάπτυξη νέων μονάδων αλλά και τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση όσων από τα 17 υφιστάμενα ξενοδοχεία του ομίλου το απαιτούν.

Σε όρους λειτουργικών επιδόσεων ο όμιλος Μήτση εξέρχεται της πανδημίας έχοντας ήδη από τη χρήση του 2021 ανακτήσει περίπου το 87% της δραστηριότητας του 2019.

Ειδικότερα, έκλεισε την τελευταία χρήση με πληρότητα της τάξης του 80% έναντι περίπου 90% το 2019, με όλα τα ξενοδοχεία του σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:patris.gr

Δείτε ακόμα

Στο τέλος Μαρτίου θα υπάρξει εικόνα πως θα πάει φέτος ο ελληνικός τουρισμός

N. K.

Ο Πάνος Αλμυράντης νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΕΗΜΑ)

Γ. Π.

Ποιες είναι οι κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο για να εργαστείτε

Γ. Π.

Συνέντευξη με τον Gian Paolo Venier, Interior Designer Of Super Luxury CAYO Exclusive Resort And Spa της Κρήτης

Γ. Π.

Τα κορυφαία ξενοδοχεία που ανοίγουν στην Ευρώπη το 2023

Γ. Π.

Νέα τροποποίηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων των ξενοδοχείων και των κάμπινγκ

Γ. Π.
φορτώνει....