16 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Travel Guide Τουρισμός

Lonely Planet: Η Χαλκιδική στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών του 2023!

Στους Top6 προορισμούς παγκοσμίως για διακοπές χαλάρωσης και ταυτόχρονα στους 30 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο κατατάσσεται η Χαλκιδική για το 2023, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του κορυφαίου ταξιδιωτικού οργανισμού Lonely Planet.

Στο ειδικό αφιέρωμα «Best in Travel»που δημοσιεύτηκε σήμερα η Χαλκιδικήπροτείνεται ως ένας από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου και παρουσιάζεται ως μια ιδανική επιλογή στην Ευρώπη, για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Η 18η ετήσια λίστα «Best in Travel» του κορυφαίου ταξιδιωτικού οδηγού του οργανισμού Lonely Planet, ξεχωρίζει τους καλύτερους προορισμούς για την επόμενη χρονιά,παρέχει πληροφορίες για να γνωρίσουν μέσα σε λίγα λεπτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε επιλογής και προτείνειεπιλεγμένους προορισμούς και προσφέροντας ένα ταξιδιωτικό πρόγραμμα για κάθε μέρος, με προτάσεις από επισκέψεις, δραστηριότητες και μέρη που θεωρούνται must. Στην λίστα του 2023 οι προορισμοί χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: Γαστρονομία, Ταξιδιωτική Εμπειρία, Χαλάρωση, Σύνδεση και Εκμάθηση/ Γνώσεις.

Στην ενότητα «Χαλάρωση» (στα αγγλικά, «Unwind») αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μερικές φορές χρειάζεστε ένα ταξίδι όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας, τον σύντροφό σας, την οικογένειά σας ή απλώς με τον κόσμο γύρω σας. Αυτοί είναι οι προορισμοί όπου θα χαλαρώσετε και θα ισορροπήσετε».

Όσον αφορά στην επιλογή της Χαλκιδικής, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της παγκόσμιας λίστα στην συγκεκριμένη ενότητα και ουσιαστικά είναι 1η στην Ευρώπη, αναφέρει:«Μπορεί να επισκιάζεται από τα νησιά της Ελλάδας, όμως η Χαλκιδική είναι ένα ειδυλλιακό μέρος για χαλάρωση και ηρεμία».

Lonely Planet -Halkidiki - Best in Travel 2023

Στην ειδική αναφορά της σελίδας παρουσίασης της Χαλκιδικής αναφέρει μεταξύ άλλων για την υποστήριξη της επιλογής αυτής της περιοχής της Ελλάδας: «Η χερσόνησος της Χαλκιδικής στη Βόρεια Ελλάδα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Είτε σας αρέσει το κάμπινγκ και η εξερεύνηση είτε η περιήγηση στα αξιοθέατα και τα πάρτι, η Χαλκιδική τα έχει όλα, με κάθε ένα από τα τρία “πόδια” της να διαθέτει τη δική του ατμόσφαιρα”, αναφέρεται στο αφιέρωμα του Lonely Planet, το οποίο ταξιδεύει τους αναγνώστες σε μια εικονική περιήγηση στην περιοχή μέσα από ένα επιλεγμένο, τετραήμερο δρομολόγιο που περιλαμβάνει παραλίες, clubbing, γαστρονομία, γευσιγνωσία κρασιού και μελιού, πεζοπορία και τοπικές παραδόσεις.Αυτή η χερσόνησος με το εκπληκτικό παράκτιο τοπίο – σκεφτείτε σεληνιακούς σχηματισμούς βράχων, πευκοδάση που αγγίζουν την ακτή και παρθένες παραλίες με μαλακή άμμο σαν πούδρα – αποτελείται από τρεις μικρότερες χερσονήσους (τις οποίες οι Έλληνες αποκαλούν “πόδια”)… συχνά επισκιάζονται από τα νησιά.Όμως, η Χαλκιδική προσφέρει εξαιρετικές παραλίες που αποτελούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας μοναδική φυσική ομορφιά».

Το brand της Χαλκιδικής

Σχετικά με την επιλογή της Χαλκιδικής ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς διακοπών στον κόσμο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής (ΟΤΧ) Γρηγόρης Τάσιοςδήλωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την σημαντική αυτή διάκριση που θα προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν:«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Lonely Planet αναγνωρίζει ότι “δεν υπάρχει πουθενά σαν τη Χαλκιδική”. Η κατάταξη που τοποθετεί τη Χαλκιδική ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου αποτελεί τιμή όχι μόνο για τον προορισμό αλλά και για τη χώρα μας. Το “brand” της Χαλκιδικής γίνεται όλο και πιο ισχυρό.Έτσι, η Ελλάδα πρωτοπορεί για άλλη μια φορά χάρη στη Χαλκιδική».

Linkedin

Είναι γεγονός πως η «συστηματική δουλειά» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και το υπουργείου Τουρισμού αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και αυτό αποτυπώνεται σε πολλές συμφωνίες, όπως στην πρόσφατη απόφαση της Jet2 να ξεκινήσει το πτητικό της πρόγραμμα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την 1η Απριλίου και παράλληλα την αντίστοιχη απόφαση της British Airways από τις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ μετά την διεθνή έκθεση «World Travel Markert»πριν από λίγες ημέρες, η ζήτηση για τη Χαλκιδική από τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρή, με τις κρατήσεις για το 2023 να αυξάνονται και τις προκρατήσεις για το 2024 (!) να έχουν ήδη ξεκινήσει από ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Πρακτική Άσκηση στον Τουριστικό Κλάδο: Ευκαιρία ή Παγίδα για τα νέους επαγγελματίες;

Γ. Π.

Χ. Θεοχάρης στο Mega: Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα- Πάνω από 6 εκατ. τουρίστες μέχρι στιγμής

Γ. Π.

Χάρης Θεοχάρης στους Financial Times: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υιοθετήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς καθυστέρηση»

Γ. Π.

Γυναίκες: Η μεγάλη δύναμη της τουριστικής βιομηχανίας

Γ. Π.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-2023

N. K.

Η Google παρουσιάζει το Travel Insights και έναν νέο κύκλο εκπαιδεύσεων

Γ. Π.
φορτώνει....