11 C
Άγιος Νικόλαος
31 Μαρτίου 2023
Φορείς

Λιανεμπόριο: άνοιγμα των καταστημάτων σήμερα με αυστηρά μέτρα αλλά και με αισιοδοξία από τους ιδιοκτήτες ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Άνοιξαν τις πόρτες τους  σήμερα τα καταστήματα για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, ύστερα από μήνες, με τη διαδικασία click away και click inside.

Σήμερα οι καταναλωτές σε όλη τη χώρα εκτός από Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη μπόρεσαν να προβούν σε αγορές από τα καταστήματα λιανεμπορίου τα οποία πήραν μια μικρή ανάσα μετά από αρκετό καιρό που παρέμειναν κλειστά.

Τι πρέπει να κάνουμε όμως σύμφωνα πάντα με την κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να κάνουμε τα ψώνια μας, με ασφάλεια και πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος;

Αρχικά θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να έχουμε αποδεικτικό του ραντεβού από την επιχείρηση είτε με SMS είτε με e-mail το οποίο θα πρέπει να δείξουμε σε περίπτωση ελέγχου μαζί με την ταυτότητά μας.

Στη συνέχεια στέλνουμε SMS στο 13032, το οποίο δεν χρειάζεται κωδικό και είναι χωρίς χρέωση και πρέπει να έχει τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο,Διεύθυνση κατοικίας,Περιοχή.

Λαμβάνουμε την εξής απάντηση: “Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα” Να σημειωθεί ότι στα SMS στο 13032 υπάρχει κόφτης, καθώς μπορούμε να στείλουμε μόνο μία φορά ανά 24ωρο, ενώ ισχύει για 3 ώρες. Σε περίπτωση που κάποιος στείλει δεύτερο μήνυμα θα λαμβάνει αρνητική απάντηση που θα αναφέρει: “Η μετακίνησή σας δεν είναι εφικτή, επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως”.

Επίσης, για μετακίνηση προς τα καταστήματα με τον παραπάνω τρόπο επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, κάτι που όμως συνεχίζει να απαγορεύεται για τον κωδικό 2 του 13033, δηλαδή για μετακίνηση προς σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κλπ.

Παράλληλα, στα καταστήματα του λιανεμπορίου μπορούμε να ψωνίσουμε με δύο τρόπους: Click inside και Click away

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους (ρούχα, καλλυντικά, παπούτσια κ.ο.κ.)

Σε ότι αφορά στο ωράριο, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ακόμα για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, διατηρείται η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ τα οποία λειτουργούν υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Δείτε ακόμα

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου συζήτησαν στο Λονδίνο ο Υπουργός Τουρισμού με τον Βρετανό Υπουργό Μεταφορών

Γ. Π.

Γρ. Τάσιος: «Η υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα αποδεικνύει πως κάτι κάνουμε καλά κι εμείς οι ξενοδόχοι»

Γ. Π.

Πρωτόκολλο λειτουργίας χιονοδρομικών κέντρων

Γ. Π.

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τα νησιά είναι η διενέργεια διαγνωστικών τεστ των τουριστών κατά την επιστροφή στην χώρα τους

Γ. Π.

Επιστολή ΠΟΕΕΤ στο Υπ. Εργασίας για τα αιτήματα που έχει ο κλάδος του Επισιτισμού – Τουρισμού

Γ. Π.

Ελλάδα-Ισραήλ: Συμφωνία για στρατηγική συνεργασία στον τουρισμό

Γ. Π.
φορτώνει....