26.5 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2022
Τουρισμός

Κρήτη:Υψηλές πληρότητες πάνω από 70% για Απρίλιο-Μάιο

Υψηλές πληρότητες πάνω από 70% είχαν τα ξενοδοχεία που ήταν σε λειτουργία τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών – άνοιξε αρχικά περίπου το 30% των καταλυμάτων – και το ίδιο καλή αναμένεται η κίνηση την περίοδο του Πάσχα των ορθόδοξων.

Όσο περνούν οι μέρες περισσότερα ξενοδοχεία ανοίγουν και οι πτήσεις αυξάνονται καθημερινά, έων έχουν εκτοξευθεί στο 306% οι αναζητήσεις για κρατήσεις σε airbnb το τρίμηνο Ιούνιος- Ιούλιος – Αύγουστος στην Κρήτη.

Ο κ. Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, είπε στην “Π” ότι όσο περισσότερα ξενοδοχεία ανοίγουν, τόσο θα μοιράζεται η τουριστική πίτα. Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει ανοίξει το 40% των μονάδων, ενώ μετά τα μέσα Μαΐου θα βρίσκεται σε λειτουργία το σύνολο των ξενοδοχείων του νησιού.

Ο κ. Μιχάλης Βλατάκης
Μιχάλης Βλατάκης

“Πέρυσι και πρόπερσι τον Απρίλιο ήμασταν κλειστά λόγω πανδημίας, φέτος δεχόμαστε κόσμο για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια”, σημείωσε ο κ. Βλατάκης, ο οποίος εκτιμά ότι φέτος θα καταφέρουμε να έχουμε τις εισπράξεις του 80% του 2019, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα.

Εκτόξευση ζήτησης 306% σε airbnb

Σύμφωνα με το iefimerida, “άκρως ενθαρρυντικά, για την πρόθεση του κόσμου να ταξιδέψει, είναι και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 4ο συνέδριο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, καθώς η Ελλάδα φιγουράρει μεταξύ των top προορισμών και μάλιστα με εντυπωσιακά ποσοστά αύξησης κρατήσεων.

Σύμφωνα με το BNBnews, η χώρα μας καταγράφει αύξηση της ζήτησης κατά 232% σε σχέση με το 2021, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε η Martha Wilson από την AirDNA, εταιρεία καταγραφής στοιχείων κρατήσεων στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo.

Συγκεκριμένα για το καλοκαιρινό τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, η ζήτηση είναι υπερδιπλάσια από πέρυσι. Τη μεγαλύτερη αύξηση στην καλοκαιρινή ζήτηση σημειώνουν η Κρήτη (306%) και τα Δωδεκάνησα (302%).

Το 2021, το 43% των ταξιδιωτών επέλεξε για πρώτη φορά κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μάλιστα τα τρία τέταρτα αυτών σχεδιάζουν να συνεχίσουν να τα επιλέγουν τουλάχιστον για τα μισά τους ταξίδια στο μέλλον. Αυτό αποκάλυψε ο Enrique Planas από τη Holidu, πλατφόρμα αναζήτησης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης. Δίνοντας στοιχεία συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο κ. Planas ανέφερε ότι η μέση διάρκεια διαμονής είναι 9 νύχτες. Ο μέσος αριθμός ταξιδιωτών είναι 4 άτομα, οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 1.878 ευρώ στο ταξίδι τους.

Οι 10 κύριες αγορές στην Ελλάδα για τη Vrbo είναι με τη σειρά: το Νότιο Αιγαίο, το Ιόνιο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Αττική η Πελοπόννησος, το Ηράκλειο, το Λασίθι, η Ρόδος και η Θεσσαλία. Οι κύριες αγορές προέλευσης τουριστών είναι η Γερμανία (25%), το Ηνωμένο Βασίλειο (24%), οι ΗΠΑ (19%), η Γαλλία (12%) και η Ολλανδία (3%).

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:patris

Δείτε ακόμα

Ρόδος: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον γαμήλιο τουρισμό

N. K.

Τουρισμός: Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός πολυτελείας

Γ. Π.

Δ. Φραγκάκης: «Στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα που προβάλλουν την χειμερινή Ελλάδα»

Ν. Π.

Ρέτσος: Είναι βέβαιο, ότι ο ελληνικός τουρισμός, θα ηγηθεί αυτής της νέας αρχής.

Γ. Π.

ITB Berlin: Από 9 έως 13 Μαρτίου 2022

N. K.

Κρήτη: Αισιοδοξία για αφίξεις όπως και το 2019 – Αγωνία για την αύξηση του κόστους λειτουργίας

Γ. Π.
φορτώνει....