Τουρισμός

Κρήτη: Ξεκινάει αύριο 27 Μαρτίου η τουριστική σεζόν

Η Κρήτη αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και αυτή τη σεζόν.

Η Κρήτη δέχεται από αυτή την Κυριακή (27 Μαρτίου) τις πρώτες πτήσεις και αναμένει περισσότερους επισκέπτες τον Απρίλιο και τον Μάιο. Οι αφίξεις προέρχονται από τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία. Ενώ δύσκολα να καλυφθεί το κενό της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Ν. Χαλκιαδάκη, με της απώλειες να ξεπερνούν τις 600 χιλ. τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία.

Το  2021 η Κρήτη, χάρη στην προτίμηση των Γερμανών, Σουηδών, Βρετανών, Γάλλων και Πολωνών τουριστών κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού από την πανδημία COVID-19 επιτυγχάνοντας ποσοστό αφίξεων πάνω από 60% σε σύγκριση με το 2019.

Οι έλληνες ταξιδιωτικοί πράκτορες (ECTA) έχουν ζητήσει μετ’ επιτάσεως τη δημιουργία ενός στρατηγικού σχεδίου προώθησης του ευρωπαϊκού τουρισμού σε μακρινές αγορές, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Λατινική Αμερική, η Νοτιοανατολική Ασία και η Κίνα, η Αυστραλία, η Αφρική, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τη ρωσική αγορά το 2022, αλλά και να ενισχυθούν οι τουριστικές ροές από τις αγορές αυτές και να ταξιδέψουν στους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ιδιαίτερη έμφαση για την κάλυψη των απωλειών δίδεται στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής η αμερικανική αγορά δείχνει να έχει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης. Και για τον λόγο αυτόν οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων από τις 6 Μαρτίου, με την προοπτική να φθάσουν σε 14 δρομολόγια ημερησίως σε απευθείας πτήσεις. Πολλές ελπίδες εναποτίθενται και στους Βρετανούς, οι οποίοι δείχνουν – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – να μην επηρεάζονται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και συνεχίζουν να κλείνουν πακέτα σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Γρ. Τάσιος: “Ο Μάιος χάθηκε γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις. Στόχος μας να μη χαθεί και ο Ιούνιος”

Γ. Π.

Άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα με ελπίδα αλλά και φόβο

Γ. Π.

Σ. Ζαχαράκη: “Ενισχύουμε τον αγροτουρισμό και αναδεικνύουμε μοναδικούς προορισμούς με δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα”

N. K.

Βασίλης Κικίλιας: «Ο τουρισμός στην Αθήνα επέστρεψε»

N. K.

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

Γ. Π.

Τέλος Σεπτεμβρίου και ο Άγιος Νικόλαος «βουλιάζει» από τουρίστες

Γ. Π.
φορτώνει....