Ξενοδοχεία

Κρήτη-Θετική γνωμοδότηση για δημιουργία τουριστικού χωριού

Άλλη μία θετική γνωμοδότηση έλαβε η μεγάλη τουριστική επένδυση COSTA NOΡIA ύψους πάνω από 300 εκατ. ευρώ που πρόκειται να υλοποιηθεί στη θέση Ραβδούχα της Δημοτικής Ενότητας Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά από την εταιρεία CRETAN SUN AND SEA DEVELOPMENTS A.E. του ομίλου LEPTOS.

Τη θετική γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης έδωσε με κάποιες παρατηρήσεις η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πλατανιά.

Το επενδυτικό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί σε γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 1.130 στρεμμάτων περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 γειτονιών με περίπου 830 κατοικίες, στις οποίες χωροθετούνται και εμπορικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών.

Επίσης, περιλαμβάνει 2 ξενοδοχειακές μονάδες συνολικής δυναμικότητας 300 δωματίων με 600 κλίνες, ένα πρωτοβάθμιο Ιατρείο και ένα φαρμακείο, ένα μικρό γκολφ 9 οπών και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια εστιατορίων, πολιτιστικές εγκαταστάσεις (π.χ. μουσείο ελιάς ή και άλλων τοπικών προϊόντων), πλατείες, χώρους πρασίνου, δίκτυα πράσινων και παράκτιων διαδρομών, εγκαταστάσεις ερευνητικού, εκπαιδευτικού και επιμορφωτικού κέντρου στον πρωτογενή τομέα και καινοτόμων δράσεων καλλιεργειών.

Προ του παράκτιου μετώπου προβλέπεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών, δυναμικότητας έως 100 σκαφών.

Το καταφύγιο τουριστικών σκαφών θα διαμορφωθεί στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας και στον παρακείμενο θαλάσσιο χώρο προ του ακινήτου, και συγκεκριμένα στο νότιο άκρο αυτού, όπου η ακτή φέρει μικρή κόλπωση. Συγκοινωνιακά, το εσωτερικό δίκτυο του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού, στο σύνολο των 13 γειτονιών του, θα εξυπηρετείται από έναν βασικό οδικό κλάδο κυκλοφορίας οχημάτων ο οποίος θα εξασφαλίζει την αναγκαία σύνδεση των γειτονιών μεταξύ τους, με τις εισόδους – εξόδους του οικισμού αλλά και με την περιοχή του προβλεπόμενου καταφυγίου τουριστικών σκαφών.

Η νέα οδός πρόσβασης στο προς ανάπτυξη ακίνητο, θα έχει διακριτή σύνδεση με το πρωτεύον οδικό δίκτυο της περιοχής, δηλαδή με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, και θα αποτελεί την κύρια πρόσβαση – διαδρομή άφιξης και αναχώρησης σε σχέση με τη χωροθέτηση των εισόδων της προς ανάπτυξη περιοχής.

Ωστόσο, προτείνεται να υλοποιηθεί και έργο βελτίωσης και αποκατάστασης της υφιστάμενης παραλιακής οδού σύνδεσης με τον οικισμό των Νωπηγείων.

Επιπλέον, προβλέπεται η χωροθέτηση πίστας προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρου που χωροθετείται στη βορειοανατολική πλευρά της έκτασης, καθώς και υδάτινο πεδίο για την προσθαλάσσωση υδροπλάνου.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:travel.gr

Δείτε ακόμα

Mitsis Hotels: Σε 5άστερο ξενοδοχείο μετατρέπεται το Μέγαρο Σλήμαν

Γ. Π.

Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων: Ημερίδα με θέμα “διαπραγματεύσεις”

Γ. Π.

Domes Resorts: Ημέρα καριέρας των ξενοδοχείων Domes of Elounda και Domes Aulus Elounda

Γ. Π.

Έρευνα: Ποιες θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση

Γ. Π.

Στην τελική ευθεία το project Elounda Hills των 500 εκατ. ευρώ στον κόλπο του Μιραμπέλου

Γ. Π.

Domes Noruz Kassandra: Στη Χαλκιδική η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Domes Resorts

Γ. Π.
φορτώνει....