Τοπικά Τουρισμός

Κρήτη: Τα «βαριά πορτοφόλια» κάνουν ποδαρικό στην τουριστική σεζόν

Δεν πρόλαβαν να πατήσουν το πόδι τους στο λόμπι του 5άστερου ξενοδοχείου και άρχισαν να τρέχουν προς την παραλία, αφήνοντας πίσω στο χώρο της υποδοχής τις αποσκευές τους. Αυτή είναι η εικόνα από την άφιξη των πρώτων Βρετανών τουριστών χθες στην Κρήτη μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Ήταν τέτοια η λαχτάρα τους να βουτήξουν στη θάλασσα που δεν έβλεπαν την ώρα και την στιγμή. Παράτησαν τις βαλίτσες και έτρεξαν στην παραλία με τα ρούχα. Αυτήν ακριβώς την εμπειρία έζησαν και άλλοι τουρίστες (κυρίως Γερμανοί) που έφθασαν στο νησί για διακοπές τις προηγούμενες ημέρες.

Χθες, ήρθαν στην Κρήτη οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία. Παρά την έκκληση της Βρετανικής κυβέρνησης να αποφύγουν τον τουρισμό σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» χώρες-μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα-προτίμησαν τον παράδεισο της Κρήτης και η αλήθεια είναι ότι με την άφιξη τους στο «Ν. Καζαντζάκης» δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους.

Η πτήση από Λονδίνο έφθασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου 22  λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι με επιβάτες κάθε ηλικίας, κυρίως όμως νεαρά άτομα.

Συναντήσαμε ζευγάρια, παρέες φίλων αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά. Κόντρα στις συστάσεις της Βρετανικής κυβέρνησης, τα χαμόγελα περίσσευαν. Βγαίνοντας από την αίθουσα αφίξεων έβλεπαν μπροστά τους μόνο ήλιο, θάλασσα, χαλάρωση, εκτόνωση από την πίεση και την κλεισούρα της πανδημίας.

Τηλεργασία και διακοπές

Θεωρούν ότι η Κρήτη είναι συνολικά ένας ασφαλής προορισμός. Κάποιοι έφθασαν στο νησί με σκοπό να συνδυάσουν τηλεργασία και διακοπές. «Με το λαπτοπ στην παραλία παρά σε ένα διαμέρισμα του Λονδίνου» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας 35χρονος Βρετανός. Και αυτό το μοντέλο ακολουθούν τελικά αρκετοί που πλέον λόγω Covid εργάζονται από το σπίτι μέσω υπολογιστή.

Αρκετοί από τους επιβάτες αυτής της πρώτης πτήσης από Βρετανία επέλεξαν για τις διακοπές τους 5άστερα ξενοδοχεία στην περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, της Ελούντας και του Αγίου Νικολάου. Σε πολυτελή ξενοδοχεία όμως κατέλυσαν και αρκετοί Ισραηλινοί και Γερμανοί που έφθασαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου νωρίτερα.

Οι όποιες επιφυλάξεις και δισταγμοί για διακοπές στο εξωτερικό λόγω πανδημίας φέρονται να έχουν καμφθεί σε μεγάλο ποσοστό για τους Γερμανούς που δείχνουν, με βάση πάντα την κίνηση αυτών των πρώτων ημερών μετά το άνοιγμα των συνόρων, μεγάλη προτίμηση στην Κρήτη, ακόμα και με ιδιωτικά λίαρ τζετ όπως συνέβη προχθές.

Οι δύο Γερμανοί επιβαίνοντες κατέλυσαν κατά πληροφορίες  σε χλιδάτο ξενοδοχείο της Ελούντας. Σε ό,τι αφορά στο Ισραήλ, υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις λόγω των γεγονότων στη Γάζα, όμως σε γενικές γραμμές οι Ισραηλινοί εξακολουθούν να ταξιδεύουν για τις διακοπές τους στην Κρήτη, επιλέγοντας μάλιστα πολυτελή ξενοδοχεία όπου οι πληρότητες σιγά-σιγά αρχίζουν να ανεβαίνουν.

Το προφίλ των τουριστών αυτών των πρώτων ημερών, σε ένα ποσοστό, παραπέμπει σε επισκέπτες με οικονομική άνεση (κάποιοι θα χαρακτηρίζονταν και “βαριά πορτοφόλια”)  αν ληφθούν υπόψη τα καταλύματα που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους.

Πηγή: patris.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Σ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Ελάχιστες οι ακυρώσεις στις φετινές κρατήσεις τουριστών ως τώρα

Γ. Π.

Υπουργείο Τουρισμού: Κομβικής σημασίας η δημιουργία Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στην Αθήνα

N. K.

Ηράκλειο-Προβολή της ενδοχώρας από τον Δήμο στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής του

N. K.

Ο Όμιλος Bluegr στηρίζει τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας

N. K.

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη Γαλλία

Γ. Π.

Δήλωση του Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό

Γ. Π.
φορτώνει....