Το μεγάλο στοίχημα της Ενωσης Ηρακλείου είναι η εφαρμογή του μεγαλόπνοου σχεδίου «ΝΑΥΑΓΙΟ», με στόχο την προώθηση των βυθισμένων φιαλών κρασιούσε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το βυθισμένο κελάρι φιλοξενεί την παραδοσιακή κρητική ποικιλία Κοτσιφάλι – Μαντηλάρι, ποντίστηκε σε βάθος περίπου 25-45 μέτρων, το υποθαλάσσια παλαιωμένο κρασί θα δοκιμαστεί τον ερχόμενο Αύγουστο και ο στόχος είναι να προωθηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Ενωση Ηρακλείου σε συνεργασία με τον επιχειρηματία και δύτη Μανόλη Βουτσαλά θα ποντίσουν 5.000 φιάλες για αρκετό χρονικό διάστημα στον βυθό της Κρήτης, οι οποίες θα ωριμάσουν σε βάθος περίπου 25-45 μέτρων.
Το αποτέλεσμα αυτής της σπάνιας διαδικασίας ωρίμανσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι λάτρεις του κρασιού τον ερχόμενο Αύγουστο σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας.
«Το Κρητικό Πέλαγος είναι το καινούργιο μας… κελάρι, το οποίο θα έχει μια σταθερή θερμοκρασία και χωρίς οξυγόνο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ενώ θα γευτούμε την ιδιαίτερη ώριμη και μεστή γεύση του, μετά από έξι μήνες και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, τον μήνα τρύγου, στο νησί μας», δήλωσε, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης.
Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κρήτη, ενώ το μεγάλο στοίχημα της Ενωσης Ηρακλείου είναι να θέσει σε εφαρμογή το μεγαλόπνοο – ήδη κατοχυρωμένο – σχέδιο με την ονομασία «ΝΑΥΑΓΙΟ», με απώτερο στόχο την προώθηση των βυθισμένων οίνων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Και στη Σαντορίνη, η επίμαχη τεχνική σημειώνει μεγάλη επιτυχία, ενώ το κόστος για ένα μπουκάλι κρασί ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ.
Οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ενωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς και Μύρων Χιλετζάκης συναντήθηκαν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου με τον «Μπλομπλό», προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαδικασία της παλαίωσης χιλιάδων μπουκαλιών, σε βάθος 25 μέτρων σε θαλάσσια περιοχή του νησιού.
Η βύθιση των 5.000 μπουκαλιών ποιοτικού κρασιού από τοπικές ποικιλίες, πραγματοποιείται με τη βοήθεια γερανού.
Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Μανόλης Βουτσαλάς, μετά από ενημέρωση γι’ αυτήν τη διαδικασία παλαίωσης από φίλο του Γάλλο, ο οποίος βυθίζει χιλιάδες μπουκάλια οίνου εδώ και αρκετά χρόνια.
Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin
Πηγή: neakriti.gr